Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Banca centrală din Filipine este pregătită să împrumute și mai mult guvernul

Banca centrală filipineză este pregătită să împrumute și mai mult guvernul, deoarece criza coronavirusului necesită coordonare între toate părțile guvernului pentru a contracara lovitura, a declarat guvernatorul Benjamin Diokno.  
banca.jpg

Comentariile sale vin la câteva zile după ce președintele Rodrigo Duterte a transformat în lege o măsură care prevede 165,5 miliarde de pesos (3,4 miliarde de dolari) pentru ameliorarea pandemiei. Legea permite Bangko Sentral ng Pilipinas – care a împrumutat deja guvernul – să acorde un credit suplimentar despre care Diokno a spus că se ridică la aproximativ 282 miliarde de pesos, potrivit Bloomberg

„Această pandemie fără precedent necesită o abordare guvernamentală. Prin urmare, în mod inevitabil, autoritățile monetare și fiscale trebuie să lucreze mână în mână pentru a calma piața”, ajutând companiile și finanțând operațiunile guvernamentale, inclusiv cheltuielile legate de Covid.

Noua lege din Filipine vine în timp ce alte bănci centrale din Asia se află sub presiune pentru a finanța deficitele guvernamentale extinse pe fondul pandemiei. Banca Indonezia a fost de acord să cumpere aproximativ 27 de miliarde de dolari de obligațiuni direct de la guvern, fiind descrisă ca o mișcare unică, dar președintele Joko Widodo a declarat recent că ajutorul băncii ar putea fi necesar pentru finanțarea deficitelor bugetare până în 2022.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii