FacebookTwitterLinkedIn

Banca Centrală din Coreea de Sud a transmis, luni, 24 mai, că este în căutarea unui partener care să analizeze aspectele practice ale lansării, făcând astfel primul pas în domeniul criptomonedelor, potrivit Reuters. Eforturile instituției vin ca urmare a creșterii interesului față de criptomonede, precum Bitcoin.

De asemenea, și bănci centrale din țări precum China, Marea Britanie și Suedia caută să dezvolte monede digitale, pentru a-și moderniza sistemele financiare. Decizia acestora vine pe fondul declinului folosirii numerarului, dar reprezintă totodată și o modalitate de a accelera tranzacțiile interne şi externe.

Platforma respectivă va conține simulări ale băncilor comerciale și ale punctelor de vânzare cu amănuntul, iar testele vor include plata prin intermediul telefoanelor mobile, transferul de fonduri și efectuarea de depozite, a transmis Banca Centrală din Coreea de Sud.

De asemenea, programul pilot se va desfășura din august până în decembrie anul acesta și ar putea fi extins într-o a doua fază anul viitor.