FacebookTwitterLinkedIn

Programul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani și va fi introdus în școlile engleze, scoțiene și galeze. Copii vor învâța elemente de bază ale administrării banilor și modul în care funcționează economia.

„Educația financiară este esențială pentru toată lumea”, a spus Andrew Bailey, guvernatorul Băncii Angliei. „Programul de educație al Băncii este esențial pentru rolul nostru în dotarea publicului cu cunoștințe financiare și economice suficiente pentru viața de zi cu zi”, continuă guvernatorul, potrivit theguardian.

Andrew Bailey mai spune și că programul “Eu și banii” „va sprijini profesorii pentru a oferi tinerilor un sentiment puternic al importanței deciziilor economice și financiare de la o vârstă fragedă”.

Lecțiile vor fi introduse în programul PHSE, alături de alte cursuri precum: personale, sociale, de sănătate și economie. În cadrul PHSE există deja un curs numit „Înțelegerea emoțiilor noastre”, condus de Dennis the Menace.

„Beano angajează copii de mai bine de 80 de ani și ne place să aducem această experiență în sala de clasă”, a declarat Emma Scott, directorul executiv al Beano Studios.

„Programul nostru Beano for Schools traduce subiecte complexe în conținut distractiv și antrenant atât pentru copii cât și pentru profesori și ne-am distrat să producem aceste lecții de educație financiară unice, astfel încât copiii să se bucure să învețe despre bani și să obțină abilitățile de viață necesare”, continuă Emma Scott.

De asemenea, în 2018, Banca Angliei a lansat o platformă pentru copiii de liceu, numită econoME, despre care a spus că a fost descărcată de aproape 2000 de școli.