Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Banca Angliei este pregătită să facă față celei mai mari recesiuni din ultimii 300 de ani

Banca Angliei nu mai oferă, de joi, stimulente financiare, dar a declarat că este gata să ia măsuri pentru a combate cea mai mare criză economică a țării din ultimii 300 de ani, cauzată de coronavirus, scrie Reuters.
Marea Britanie

Potrivit unor estimări făcute de Banca Angliei, economia țării vă scădea cu 14% în 2021. Un astfel de scenariu necesită stimulente fiscale și monetare semnificative. „Indiferent de evoluția economică, Banca va acționa după cum va fi nevoie, pentru a asigura stabilitatea monetară și financiară și pentru a răspunde nevoilor oamenilor din această țară”, a spus guvernatorul Andrew Bailey.

Bailey a mai spus că Banca Angliei se așteaptă ca „redresarea economiei să se întâmple în timp, dar mult mai repede decât ieșirea din criza financiară globală.”

Scenariul Băncii s-a bazat pe ridicarea treptată a restricțiilor impuse pentru Covid-19, care vor determina închiderea anumitor sectoare economice în perioada iunie-septembrie.

Mulți economiști se așteaptă ca Banca Angliei să crească programul de achiziție a activelor în luna iunie, înainte ca cele 200 de miliarde de lire sterline pe care le-a dat în martie să se epuizeze în ritmul furios de achiziție al datoriei publice. Guvernul a eliminat deja cheltuielile și taxele fiscale în valoare de aproximativ 100 de miliarde de lire sterline pentru a încerca să contracareze efectele crizei provocate de coronavirus.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii