Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Banatul, între profit și datorii

_silueta_974x528.jpg
Averile bogaţilor din Banat și Crișana continuă să scadă. Căderea "imperiului" fraţilor Micula, proprietarii European Food, cândva cei mai bogaţi din zonă, se face simţită în totalul cifrelor pe regiune.

Regiunea Banatului și a Crișanei a numărat în acest an 32 de miliardari, cu o avere totală de 1,19 miliarde de euro, în scădere cu peste 14 procente, iar miliardarii cu firme ce activează în domeniul construcțiilor conduc din punct de vedere numeric, în zonă. Averea medie a miliardarilordin regiune este de 37,2 milioane de euro, iar vârsta medie este de 52 de ani.

Cel mai bogat om de afaceri din regiune rămâne Zoltan Teszari, proprietarul companiei de comunicații prin cablu RCS& RDS, cu o avere estimată la 370 de milioane de euro, în ușoară creștere față de anul trecut. RCS & RDS, cea mai mare companie de comunicaţii prin cablu TV din România, a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de 460 mil. euro, în scădere cu 4%, dar este primul an în care operatorul a trecut pe profit, înregistrând un p rofit net de 19,8 mil. euro.

Teszari este urmat de frații Emil și Marius Cristescu, cei care dețin Bega Grup, cu o avere ce se ridică la 250 de milioane de euro. Cea mai mare pierdere a fost înregistrată de Ioan și Viorel Micula, care rămân şi în acest an în topul celor mai mari datornici la bugetul de stat, cu datorii de aproape 50 de milioane de euro la finele lui 2012, potrivit Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Județul Timiș se află în fruntea topului pe regiune cu cel mai mare număr de miliardari (18), în comparație cu județele limitrofe, și ocupă locul patru pe întreaga țară.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii