Cautare
, Contributor

Travel |
|

Bambus, nisip, alang-alang…

De Bali te îndrăgostești de la prima vedere, iar iubirea aceasta te va însoți întreaga viață, ne spun hotelierii de la Suarga Padang Padang. Complexul turistic pe care l-au deschis pe celebra insulă indoneziană nu este un simplu business, ci mai degrabă o promisiune de fidelitate.
 aboneaza-te
001-DS-Suarga

Proprietarii hotelului Suarga Padang Padang sunt buni cunoscători ai insulei Bali, unde, încă dinainte de a deschide această proprietate, obișnuiau să își petreacă mult timp departe de agitația urbană. Au dorit să conserve această senzație de bine, de confort și de liniște specifică insulei și au reușit să o facă în ciuda popularității de care se bucură această destinație, devenită tot mai accesibilă.

Un loc fără egal

Cu o suprafață de mai puțin de 6.000 de kilometri pătrați, Bali a cunoscut o dezvoltare turistică fulminantă în ultimele două decenii, în ciuda avertismentelor de călătorie lansate de administrațiile anumitor state și de amenințările teroriste din prima decadă a secolului nostru. În 2013, mai mult de trei milioane de turiști străini au vizitat insula, acestora adăugându-li-se și turiștii de acasă, din celelalte insule ale Indoneziei. În 2017, numărul turiștilor de peste graniță se apropia deja de șase milioane, cei mai mulți venind din China, Japonia, Regatul Unit și India. Deși românii contribuie cu un procent infim la turismul din Bali, în comparație cu afluxul venit din țările menționate, nu puțini sunt cei care au vizitat insula și care apoi s-au întors pentru încă un sejur.

Bali înseamnă mai mult decât plajă, mare, atmosferă exotică. Toate acestea le poți găsi în multe alte locuri. Vii aici pentru a vizita templele (Tanah Lot, Uluwatu, Pura Besakih), pentru a vedea Peștera Elefantului și culturile terasate de orez din Jatiluwih și Tegallalang, pentru a face safari marin și excursii în Pădurea Maimuțelor de la Ubud sau în Kintamani, spre vârful Batur. Și nici măcar nu am enumerat jumătate din cele mai importante atracții.

Lux și sustenabilitate

Să revenim la Suarga Padang Padang: hotelul în sine este un argument suficient pentru a programa un voiaj în Indonezia. Suntem în peninsula sudică din Bali, loc ce îi atrage nu doar pe iubitorii de destinații exotice, ci și pe cei de surf. Complexul Suarga Padang Padang are ceva mai puțin de 40 de camere, pavilioane și vile, beneficiind de o suprafață generoasă.

În arhitectura lui vei recunoaște elemente tradiționale și vocația pentru proiecte sustenabile. Acoperișurile sunt realizate din iarbă alang-alang, în vreme ce bambusul este folosit pentru crearea unor structuri realmente impresionante. Nu doar sustenabilitatea și gustul pentru tehnicile tradiționale de construcție au contat în alegerea acestor materiale, ci și aspectele practice: bambusul și alang-alangul conferă spațiilor interioare o atmosferă plăcută și răcoroasă.

Interioarele abundă în detalii care fac trimitere la cultura locală. Le vei descoperi treptat, pentru că filosofia hotelierilor de la Suarga Padang Padang nu este una a epatării. Hotelul este potrivit pentru cei care apreciază luxul și, în aceeași măsură, sunt atenți la amprenta pe care acesta o lasă asupra mediului. Confortul și responsabilitatea merg mână în mână la Suarga Padang Padang, iar clientela care apreciază această perspectivă asupra ospitalității nu lipsește. Ba dimpotrivă.

Experiența luxului este întregită de savurarea unui cocktail la bar sau a unei cine la restaurant. Vei descoperi aici o panoramă a oceanului pe care nu o vei uita niciodată.

Vizitând Dempasarul și împrejurimile

În apropierea complexului ai plajele Bingin și Suluban și Parcul Cultural Garuda Wisnu Kencana cu statui monumentale, unde sunt organizate frecvent tot felul de spectacole. Ești aproape de capitala provinciei, Dempasar, cu toate atracțiile pe care le poate oferi un oraș indonezian, de centrul pentru protejarea țestoaselor de pe Insula Seragan și de așa-zisa Insulă a Rechinilor. Din excursiile tale în împrejurimile complexului hotelier nu trebuie să omiți vizita la Templele Jagatnatha și Sakenan, la Muzeul Provinciei Bali, la monumentul Bajra Sandhi și în satul cultural Kertalangu. Acestea sunt doar câteva dintre destinațiile obligatorii; dacă durata sejurului ți-o permite, hotelierii de la Suarga Padang Padang îți vor da nenumărate alte sugestii. Nu uita: în Bali, turismul cultural este cea mai bună cale către sufletul insulei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii