Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

„Balul de La Castel” a strâns peste 120.000 de euro, bani care vor fi folosiți pentru a ajuta copiii aflați în dificultate din zona Moldovei

Ediția din acest an a evenimentului caritabil din regiunea Moldovei, „Balul de La Castel”, organizat de Fundația Bethany, a strâns suma de 120.000 de euro, fonduri ce se vor îndrepta către copiii care au nevoie de sprijin.
Balul de La Castel 2019 - 2

În scopul strângerii fondurilor din acest an, organizatorii au reușit să adune o colecție de 20 de obiecte, respectiv tablouri donate de artiști, bijuterii, piese vestimentare, care au ajutat la obținerea unei sume de 51.000 de euro.

Suma record din licitație a fost plătită pentru desenul donat de către artistul Ștefan Câlția, din colecția personală, acesta fiind modul dumnealui de a susține proiectele pentru copii ale Fundației Bethany. Acest lucru a fost posibil și datorită demersurilor făcute de Galeria ARTEP din Iași. Pentru a-și asigura această lucrare valoroasă, compania Kosarom a licitat 40.000 de lei, un record pentru toate cele opt ediții ale Balului de La Castel.

Suma totală strânsă în beneficiul copiilor pe care îi sprijină fundația este de 120.000 de euro, reprezentând un nou record. Pe lângă suma angajată în cadrul licitațiilor de către invitații prezenți, se adaugă și sponsorizările oferite de partenerii evenimentului, care s-au alăturat acestei cauze nobile.

„Ceea ce s-a întâmplat la Balul de La Castel a fost o dovadă de generozitate și solidaritate, care ne-a lăsat fără cuvinte, dar care ne dă încredere că, împreună, putem schimba în bine viețile și mai multor copii. Suntem recunoscători pentru încrederea care ni se oferă la fiecare ediție și pentru oamenii extraordinari care ne sunt alături! Mulțumim, acesta e cuvântul, deși pare sărac pe lângă emoția pe care o simțim”, declară Georgiana Vieru, coordonatorul evenimentului.

„Serviciile de terapie recuperatorie pentru copiii cu dizabilități sunt de departe insuficiente în România. De altfel, acesta a fost motivul pentru care, în 2012, Fundația Bethany a organizat prima ediție a Balului de La Castel. În 2012, organizația a deschis un centru de recuperare, unde copiii au parte de ședințe de terapie gratuite. Acest centru a fost susținut cu precădere, de-a lungul timpului, din sumele obținute la balul caritabil de La Castel și în continuare are nevoie de multă susținere. Se poate ca terapia să dureze ani de zile pentru ca un copil să facă progrese. E nevoie de răbdare din partea părinților mai ales, dar și de perseverență și, desigur, de investiție financiară consistentă din partea organizației.

A doua direcție o constituie educația copiilor din medii dezavantajate. Fundația Bethany susține 50 de copii din satele din județul Iași cu burse pentru a putea merge la liceu. Programul e mult mai complex, de altfel, și presupune susținere nu doar financiară pentru copii, ci și îndrumare, orientare profesională și facilitarea contactului cu contexte profesionale care să-i ajute să înțeleagă ce li se potrivește”, a declarat Diana Păiuș, Managerul Fundației Bethany.

Tot prin prisma interesului pentru educație, organizația susține anual funcționarea unui centru after-school în orașul Târgu Frumos, centru în care mai bine de 40 de copii din familii vulnerabile vin zilnic pentru a-și face temele, alături de voluntarii organizației, dar și ca să primească o masă caldă.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii