Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Balamuc CNA: membrii nu i-au prelungit licența TV lui Sebastian Ghiță, apoi au revenit!

cna-dc.jpg
Ședința de ieri a CNA, în urma căreia a fost retrasă pentru numai câteva minute licența televiziunii Prahova TV, arată cât de „pafariști” sunt membrii noului Consiliu și cât de dispuși sunt să nu respecte procedurile legale! Citiți filmul ședinței prin care o decizie adoptată a fost repede întoarsă

CNA a retras pe 17 ianuarie 2013, pentru numai câteva minute, licența televiziunii Prahova TV din Ploiești. Consiliul a decis, într-un final, cu șase voturi „pentru” rediscutarea acestei solicitări, deși la o propunere anterioară a Narcisei Iorga, membru CNA, prelungirea licenței a fost respinsă cu șapte voturi și trei împotrivă, notează site-ul mediaexpres.ro.

Conform datelor înscrise în documentele CNA, televiziunea din Ploiești îl are ca acționar principal pe omul de afaceri Sebastian Ghiţă (75%). „Forbes România” a verificat la Registrul Comerțului societatea TVMP, care deține licența Prahova TV. Aceasta îi are asociați pe Maria Ghiță (20%) și pe Vlad Iacobescu (80%). Totuși, în ciuda ieșirii lui Sebastian Ghiță din acționariat, Prahova TV a rămas în continuare în familia Ghiță. (Iar CNA ar trebui să-și actualizeze datele!)  

Proaspăt ales deputat din partea USL, omul de afaceri Sebastian Ghiță se numără printre cei mai prosperi parlamentari ai actualei legislaturi.

La ședința de ieri a fost audiat directorul Prahova TV, Marius Visarion. Narcisa Iorga a spus că sunt numeroase abateri „în special în ceea ce privește demnitatea umană și încălcări în perioada campaniei electorale. De ce încălcați legea în privinta limbajului, a demnității umane și în campania electorală?”

Marius Visarion a răspuns: „Cu tot respectul, sunt de acord cu dumneavoastră, dar nu eu sunt cel sancționat de CNA în privința limbajului folosit în emisiuni!” El a continuat: „Într-adevar, e vorba de o emisiune pamflet, dar care nu se mai difuzează. Anul acesta va fi înlocuită cu o altă emisiune. Pe parcursul celor zece ani n-au fost totuși foarte multe sancțiuni”. El a promis Consiliului că în viitor vor încerca să aibă „cât mai puține abateri de la normele și deciziile CNA”.

Astfel, directorul televiziuni nu a reușit să răspundă la întrebarea Narcisei Iorga privind încălcările legii din campaniile electorale la Prahova TV și s-a scuzat penibil, afirmând că responsabilul editorial este în drum spre CNA, dar va întârzia puțin…

Dupa ce Marius Visarion a părăsit sala de Consiliu, Iorga a spus: „Nu cred că mai avem nevoie să așteptăm explicații de la directorul editorial. Nu este vorba de doar o campanie, ci de toate campaniile din 2009 încoace”. Ea a propus respingerea solicitariide prelungire a licenței, conform relatărilor Media Expres.

Conform procedurilor obișnuite, Consiliul în vechea structură supunea votului acordarea prelungirii, nu respingerea acesteia!!! Solicitarea de prelungire a licenței s-a respins așadar cu șapte voturi.

Însă, după ce a fost luată decizia şi după discutarea unui alt punct de pe ordinea de zi, vicepreşedintele Vasile Buda a spus că discuţia despre Prahova TV va fi reluată, pentru că a ajuns la CNA şi responsabilul editorial. Narcisa Iorga nu a fost de acord cu reluarea votului, precizând că în procesul-verbal a fost consemnat faptul că solicitarea de prelungire a licenţei pentru Televiziunea Prahova a fost respinsă: „Putem să audiem, dar votul a fost dat”.

Directorului editorial de la Prahova TV i s-a dat cuvântul și a vorbit preț de câteva minute despre televiziune, deși inițial a fost întrebat de vicepreședinte cine l-a invitat în sală și de ce. Membrii Consiliului nu i-au adresat întrebări.

Ulterior, membrii CNA au decis să iasă din sala de ședințe și să meargă într-un birou pentru a se consulta. „Am așteptat să ne lamurească. Repet, a fost o neînțelegere… Mi-o asum și solicit colegilor să fie de acord cu rediscutarea solicitării în următoarea ședința”, a spus Vasile Buda, după ce au revenit în sala de şedinţe.

„Eu nu-mi amintesc de vreun caz în care cineva să fi venit la noi, să fie probleme editoriale pe care să vrea să le discutam și să nu-i dăm șansa, mai ales că știam că e pe drum; și să reluăm dialogul și cu el. Poate că s-a votat prematur”, a fost opinia lui Christian Mititelu, membru CNA.

Propunerea vicepreședintelui Buda de rediscutare a cazului Parhova TV a fost susținută de șase membri (Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Vasile Buda) și respinsă de ceilalți trei (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii