Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Energie |
|

Baia Mare, primul oraş din România premiat la competiţia City.People.Light

Municipiul Baia Mare fost distins cu Premiul al III-lea în cadrul ceremoniei City.People.Light pentru planul general de iluminare a centrului oraşului.
 aboneaza-te
Baia Mare

Cea de-a 13 ediţie a City.People.Light Awards a avut loc vineri, 25 septembrie, la Helsinki (Finlanda). Designul de iluminat al proiectului oraşului Baia Mare a fost realizat de Mitru Ildiko, arhitect-şef al proiectului.

Proiectul face parte din planul urbanistic general care a început în 2005 şi reprezintă o componentă culturală a reconstrucţiei centrului oraşului Baia Mare în totalitate.

Scopul acestui proiect a fost restaurarea şi readucerea în atenţie a celui mai important monument al oraşului – Biserica Sf. Ştefan – edificiu legat de naşterea şi atestarea documentară a oraşului. Iluminatul oferă o atmosferă ambientală ce evidenţiază clădirile, copacii, rutele importante şi scoate în evidenţă principalele repere ale oraşului: Turnul Sf. Ştefan, ruinele Bisericii Sf. Ştefan şi ale celorlalte două biserici care au fost descoperite – Biserica Sf. Ecaterina şi Biserica Sf. Martin.

Bogdan Balaci, Commercial Leader Philips Lighting SEE, a declarat: „Ne bucurăm că Baia Mare este primul oraș din România care a fost listat în primele 3 cele mai populare proiecte de iluminat urban la etapa finală a competiţiei People’s Choice Award. Salutăm efortul şi susţinerea comunităţii în promovarea acestui proiect construit în jurul nevoilor cetăţenilor, iar pe viitor ne propunem să demonstrăm rolul central al luminii în cadrul lumii urbane şi să valorificăm unul dintre cele mai importante aspecte ale unei vieţii: lumina.”

CITEȘTE: „CINE MAI ARE NEVOIE DE TVR?”

„Philips şi Asociaţia LUCI, reţeaua internaţională a oraşelor pentru iluminat urban, au creat premiile City.People.Light cu mai bine de un deceniu în urmă, pentru a premia cele mai durabile proiecte de regenerare urbană care utilizează creativ lumina, cu scopul îmbunătăţirii vieţii şi experienţei cetăţenilor şi turiştilor.”, a spus Astrid Simonsen Joos, Market Leader Philips Lighting în regiunea nordică. „Utilizarea luminii este bine gândită în întregul oraş, ţinând cont de principiile de design urban, cum ar fi durabilitatea şi integrarea arhitecturală a sistemelor de iluminat.”

Locul I a fost câștigat de proiectul New Nightscape din Avila (Spania) și premiul al II-lea de „Evadarea artistică din amurg” din Valenciennes (Franţa).

Competiţia City.People.Light Awards a fost înfiinţată pentru a recunoaşte eforturile pe care oraşele le fac pentru a umaniza mediile lor, prin utilizarea luminii ca instrument în dezvoltarea urbană pentru bunăstarea celor care trăiesc, muncesc sau vizitează.

Premiile sunt oferite oraşelor care integrează cel mai bine într-o strategie de iluminat consistentă aprecierea nevoilor contemporane de viaţă urbană cu noţiunile „Oraş”, „Oameni” şi „Lumină”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii