FacebookTwitterLinkedIn

În perioada analizată, s-au scris nu mai puțin de 12.260 de articole având ca subiect principal examenul de bacalaureat din acest an.

Subiectul bacalaureatului de anul acesta a beneficiat de cea mai mare expunere în mass-media online în perioada 1 iunie – 12 iulie 2013. Ziua de vârf în care subiectul a avut cel mai ridicat coverage media a fost 8 iulie 2013, dată corespunzătoare afișării primelor rezultate ale examenului. În această zi, au fost publicate 1.850 de articole online având ca subiect central bacalaureatul.

În topul publicațiilor online care au scris cele mai multe articole despre bacalaureat anul acesta, pe primul loc se află realitatea.net. evz.ro, romanialibera.ro, b1.ro, antena3.ro și gandul.info sunt celelalte site-uri care au dezbătut cel mai mult subiectul bacalaureatului în perioada mai sus  menționată.

Bacalaureatul de anul acesta a fost un hot-issue și pentru social media, înregistrând un număr de 803 menționări pe paginile de Facebook, conturile de Twitter, bloguri, forumuri și în comentariile articolelor.

În ceea ce privește sub-temele de discuție generate în jurul bacalaureatului de anul acesta, cele mai vizibile în mass-media online au fost: subiectele date la BAC (2.674 articole), scandalul de la Liceul Bolintineanu (3.208 articole), greselile gramaticale ale ministrului Remus Pricopie (219 articole) și rata de promovabilitate de la bacalaureat (1.718 articole).

Comparând datele obținute anul acesta cu datele corespunzătoare perioadei similare de anul trecut, în 2013 s-a discutat mai puțin pe tema bacalaureatului – 12.260 de apariții online față de 13.569 de apariții anul trecut.           

Examenul de bacalaureat de anul acesta s-a clasat pe primul loc în topul celor mai discutate subiecte în mass-media online românești, depășind ca expunere alte subiecte precum: condamnarea lui Cristian Cioacă (1.183 apariții), moartea lui Radu Vasile (3.761 apariții), protestele din Egipt (483 de apariții) și ziua Statelor Unite ale Americii (1.687 apariții).