Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Bacalaureat 2020: Fără termoscanarea elevilor la examen

Avocatul Poporului recomandă autorităților să înlăture prevederile ce interzic elevilor cu o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius să participe la examenele de Bacalaureat sau Evaluare Națională.
termoscanare

Avocatul Poporului recomandă autorităților să înlăture prevederile ce interzic elevilor cu o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius să participe la examenele de Bacalaureat sau Evaluare Națională. Avocatul a mai adăugat că măsura de prevenție contra Covid-19 încalcă de fapt dreptul la educație în condiții egale.

Recomandarea publicată pe site-ul instituției arată “Apreciem că interzicerea accesului elevilor care depăşesc nivelul temperaturii corporale permise are ca efect încălcarea dreptului la educaţie, în condiţii egale, al elevilor care ar urma să fie excluşi de la examenele de Evaluare naţională şi Bacalaureat, afectând astfel rezultatele acestora pentru accesul la studiile liceale sau universitare”, informează Digi 24.

Astfel, Avocatul Poporului recomandă Ministerului Sănătății și Ministerului Educației să stabilească ce măsuri se impun în vederea asigurării dreptului la educație în condiții de egalitate în contextul pandemiei de coronavirus.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), la solicitarea Avocatului Poporului, a declarat că interzicerea accesului elevilor cu temperatură de peste 37,3 grade Celsius la examenele naţionale reprezintă „discriminare indirectă”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii