Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

„Babyteeth“ a câștigat Trofeul Transilvania la TIFF 2020

„Babyteeth”, în regia lui Shannon Murphy, a câștigat Trofeul Transilvania în valoare de 10.000 de euro la TIFF 2020. Iată ce alte pelicule au fost recompensate sâmbătă seară la Cluj-Napoca.  
Babyteeth TIFF 2020

Cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internaţional de Film Transilvania s-a desfășurat în perioada 31 iulie-9 august cu proiecții în aer liber. Gala decernării premiilor a avut loc sâmbătă seară în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca unde au participat zeci de invitaţi, inclusiv ministrul Culturii.

Marele premiul l-a câștigat o peliculă australiană – “Babyteeth – Prima iubire”, iar documentarul „Acasă” a fost desemnat cel mai bun lungmetraj românesc. De asemenea, actrița Maria Ploae a primit premiul de Excelență.

Babyteeth spune povestea a doi părinţi care descoperă că fiica lor de 16 ani, bolnavă de cancer, s-a îndrăgostit de un dealer de droguri.

Din juriul competiţiei oficiale din acest an au făcut parte Ada Solomon (producătoare de film), Adina Pintilie (regizoare), Philip O’Ceallaigh (scriitor), Csaba Székely (dramaturg) şi Hatházi András (actor).

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu (dr.) la TIFF 2020

 

Directorul artistic al festivalului, Mihai Chirivlov, a ales să poarte un combinezon pentru a evidenţia faptul că siguranţa sanitară a fost primordială pentru organizatori.

Iată lista câștigătorilor la TIFF 2020:

Trofeul Transilvania, în valoare de 10.000 de euro – Babyteeth: Prima iubire, regia Shannon Murphy

Premiul pentru Cea mai bună regie, în valoare de 3.500 de euro – Tim Mielants, pentru filmul Patrick și ex-aequo Zheng Lu Xinyuan, pentru filmul Norul din camera ei/ The Cloud In Her Room

Premiul Special al Juriului, în valoare de 1.500 de euro, oferit de HBO – Sora/ Sister, regia Svetla Tsotsorkova

Premiul pentru Cea mai bună interpretare, în valoare de 1.000 de euro, oferit de Conceptual Lab – Evgeniya Gromova pentru rolul din Fidelitate/ Fidelity

Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Federației Internaționale a Criticilor de Film unui film din secțiunea Zilele Filmului Românesc – Totul nu va fi bine, regia Adrian Pîrvu, Helena Maksyom

Accesați aici lista completă a premiilor decernate la TIFF 2020.

Credit foto: Facebook/TIFF

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii