Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

”Baba comunistă” vine în cinematografe pe 23 august

IMG_6198R.JPG
Filmul ”Sunt o babă comunistă”, bazat pe romanul omonim scris de Dan Lungu, marchează reîntâlnirea profesională dintre regizorul Stere Gulea, actrița Luminița Gheorghiu și operatorul Vivi Drăgan Vasile.

La aproape un sfert de secol de la capodopera cinematografică Moromeții, regizorul Stere Gulea reia colaborarea cu directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile și actrița Luminița Gheorghiu, cea care interpretează rolul principal din comedia ”Sunt o babă comunistă”, produsă de MediaPro Pictures și distribuită de MediaPro Distribution.

Află câți bani a dat CNC pentru producția filmului „Poziția copilului”, câștigătorul ”Ursului de Aur” de anul acesta și în care Luminița Gheorghiu joacă rolul principal

Povestea filmului ”Sunt o babă comunistă” este o adaptare după bestseller-ul omonim scris de Dan Lungu. Cartea a înregistrat un real succes atât în țară, cât și în străinătate, fiind tradusă în 10 limbi de circulație internațională. Mai mult decât atât, în 2008, Dan Lungu a fost dublu nominalizat la prestigioasele premii Jean Monnet din Franta, devenind astfel primul român care a intrat pe lista scurtă a acestei competiții.

Scenariul este semnat de Lucian Dan Teodorovici si Stere Gulea reproduce atmosfera din carte si păstrează nota umoristică a romanului. Regizorul Stere Gulea declară că „desi aparent s-ar putea spune că nu s-a păstrat foarte mult din carte, la o analiză mai atentă, se poate constata că filmul redă cu fidelitate o mare parte a acțiunii din roman”.

Din distribuție mai fac parte nume cunoscute, precum Șerban Pavlu, Valeria Seciu, Anca Sigartău, Gabriel Spahiu, Coca Bloos sau Costel Cosntantin, dar și actori aflați la începutul carierei, precum Alexandra Buză sau Patricia Poslușnic (10 ani).

Află alături de ce nume mari din cinematografia mondială a jucat Patricia Poslușnic

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii