FacebookTwitterLinkedIn

Parcursul de anul acesta este mai muntos ca în alți ani, ascensiunile serioase începând chiar din etapa a doua disputată în munții din jurul Nisei, notează RFI România.

În prima săptămână va fi atacat deja primul masiv muntos, Pirineii, urmând ca Alpii să fie escaladați în cea de-a treia și ultima săptămână, cu Meribel Col de Loze (2304) fiind punctul culminant al Turului de anul acesta.

Penultima etapă are în program o cursă contra-cronometru pe 36 de kilometri care se termină cu ascensiunea de la Planche des Belles Filles – 5,9 kilometri cu gradient mediu de 8,5%.

Sosirea este programată pe 20 septembrie cu tradiționala etapă care se termină la Paris pe bulevardul Champs Elysees.

Ca și anul trecut favorite pentru victoria finală sunte echipele Ineos (cu câștigătorul de anul trecut, columbianul Egan Bernal, și ecuadorianul Richard Carapaz) și Jumbo-Visma (cu slovenul Primoz Roglic și olandezul Tom Dumoulin, revenit după o pauză de un din cauza unei accidentări la genunchi).

Cursa este lungă de 3490 de kilometri cu două zile de repaos pe 7 și 14 septembrie. Prima etapă se desfășoară în jurul Nisei cu două ascensiuni de categoria a treia, dar altfel plată și lungă de 156 de kilometri.