Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Azerii de la SOCAR deschid prima benzinărie din Capitală, după o investiție de un milion de euro

socar.jpg
Reprezentanța  companiei petroliere deţinută de statul Azerbaijan,  SOCAR deschis prima benzinărie din Bucureşti amplasată pe Şoseaua de Centură, după investiții de circa un milion de euro.

Rețeaua locală de benzinării a companiei azere a ajuns la 22 de stații, iar SOCAR plănuiește deschiderea a cel puțin încă nouă benzinării în acest an, majoritatea în zona de nord-vest a țării.

SOCAR a intrat pe piaţa românească a distribuţiei de carburanţi prin achiziţia, în 2011, a 90% din acţiunile Romtranspetrol din Botoşani, deţinută de soţii Iulian şi Doina Berescu.

Compnaia a cumpărat de la soţii Iulian şi Doina Berescu restul de 10% din acţiunile SOCAR Petroleum, fosta Romtranspetrol, achiziţionată în proporţie de 90% în 2011, şi va majora capitalul social al firmei cu 35 milioane de euro, potrivit Mediafax.

SOCAR România este reprezentanța  companiei petroliere şi de gaze naturale deţinută de statul Azerbaijan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic), companie renumită mondial pentru activitateasa de producţie de petrol şi gaze naturale.

Compania Petrolieră de Stat din Azerbaijan investeşte anual miliarde de dolari în infrastructura de transport şi este angrenată în plan european în proiecte cheie, menite să crească securitatea energetică a Europei, prin diversificarea resurselor de gaze naturale. SOCAR a lansat primele benzinării  în România în 2011.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii