FacebookTwitterLinkedIn

Este pentru prima oară când o televiziune licențiată în Marea Britanie de către autoritatea OFCOM face acest pas în România. În cazul în care licențierea va fi aprobată, e posibil ca televiziunile AXN ar urma să se supună legislației românești în audiovizual.

CNA va organiza concursul pentru licențe digitale terestre de televiziune la 19 aprilie, cu data limită pentru depunerea dosarelor la 12 aprilie, ora 16.00, potrivit unei decizii aprobată în ședința publică din 28 martie.

Potrivit unei situații prezentată în ședința publică, 20 de companii (printre care și AXN) și-au declarat intenția de a participa la concursul pentru licențe digitale terestre, o parte dintre ele fiind televiziuni locale și solicitând distribuția prin multiplexele deținute de Societatea Națională de Radiocomunicații.

Topall TV și CNS din Roman, TV Plus din Suceava, Somax TV din Botoșani, Radioteleviziunea Severin și Unu TV din Deva sunt interesate de distribuție pe multiplexele deținute de SNR în zona localităților în care televiziunile emit în prezent cu licențe pentru cablu.

Printre televiziunile care se vor vedea digital terestru se numără Travel Mix și Valea Prahovei TV la Ploiești, Focus TV la Buzău și Focșani, TV Buzău la Buzău, TV Etalon, Vâlcea 1 la Râmnicu-Vâlcea, TV SudEst și TV Sat la Râmnicu-Sărat.

Niciuna din marile rețele la televiziunile de știri – Pro TV, Antena 1 etc. nu și-au arătat intenția de a participa la concurs, dar acest fapt nu exclude prezența lor la concursul din aprilie.

Din momentul încetării emisiei analogice în domeniul privat și parțial în domeniul public, televiziunile din România emit fie cu licențe de satelit, fie de cablu sau o combinație a celor două.

AXN, AXN White, AXN Black și Spin sunt televiziuni care aparțin gigantului american de media Sony Pictures și care au o distribuție cvasi-generalizată pe rețelele de cablu și satelit din România.