FacebookTwitterLinkedIn

Serialul îl are în centru pe detectivul criminalist Nick Burkhardt de la departamentul de poliție din Portland, SUA, care află că este descendentul unor gardieni denumiți Grimms, având ca scop păstrarea echilibrului între umanitate și așa-zișii Wesen, creaturi mitologice periculoase (“Wesen” este numele german pentru “creatură”).

„Grimm” a fost descris de critici ca un serial dramatic ocult, de investigații criminale. Seria a debutat în SUA pe NBC în octombrie 2011 iar anul acesta, la 31 martie, a fost difuzat episodul final, după șase sezoane și 123 de episoade.

Personajele întunecate și fantastice sunt inspirate din personajele negative din poveștile fraților Grimm, dar acțiunea și alte personaje sunt inspirate și din alte surse culte.

VEZI TELEVIZIUNILE CU CELE MAI MARI AUDIENȚE LA NIVEL URBAN – APRILIE 2017

AXN promovează cu prilejul lansării noului serial mai multe programe care sunt adaptări ale unor cărți, mai mult sau mai puțin cunoscute.

Serialul „Străina”/ “Oultander”, de pe AXN White este ecranizarea popularei serii „Outlander”, scrisă de Diana Gabaldon. Povestea aduce la un loc genul romantic, SF, istoric și de aventură, urmărind povestea lui Claire Randall, o asistentă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial care “alunecă”, din greșeală, în anul 1743. De-a lungul celor opt cărți din seria principală, relația dintre Claire și Jamie este supusă testului, iar Claire trebuie să își adapteze gândirea modernă la lumea secolului al optsprezecelea.

„Sherlock” și „Sherlock Holmes și Dr. Watson” / „Elementary”, difuzate de AXN, sunt inspirate din faimoasele povești ale lui Sir Arthur Conan-Doyle, avându-l ca protagonist pe detectivul Sherlock Holmes. “Sherlock” arată mai degrabă a film artistic în trei părți: fiecare dintre cele patru sezoane are câte trei episoade, lungi de 90 minute. „Sherlock Holmes și Dr. Watson” a ajuns la cel de-al cincilea sezon, fiecare de 24 de episoade, în care cei doi parteneri – Sherlock și Joan – rezolvă câte un caz.

Seria „Hannibal” are la bază povestea dr. Hannibal Lecter, cunoscută din romanele lui Thomas Harris, iar serialul urmărind evenimentele petrecute în două din cele cinci romane: “Dragonul roșu” și “Hannibal”. Serialul thriller cu scene de cruzime comparat ca realizare cu filmele de cinema, “Hannibal” este o producție originală AXN.

“De la apusul la răsăritul soarelui”/ “From Dusk til Dawn” este inspirat din cartea și filmul cu același nume, semnate de Quentin Tarantino, despre Seth Gecko și fratele său violent, Richard “Richie” Gecko, căutați de către autorități după un jaf la bancă în care au murit mulți polițiști și civili.

Televiziunile AXN aparțin Sony Pictures Television, companie a Sony Pictures Entertainment, unul dintre furnizorii principali ai industriei micului ecran la nivel global.