FacebookTwitterLinkedIn

Actrița canadiano-americană Stana Katic, de origine sârbă din Croația, interpretează rolul lui Emily Bryne, o agentă FBI care dispare în timp ce investighează cazul unui criminal în serie. Emily este declarată moartă, dar după șase ani este găsită de fostul său soț într-o cabană părăsită. Odată întoarsă acasă, Emily continuă lupta pentru găsirea ucigașului în serie și a celui care a sechestrat-o, în condițiile în care soțul său, și el anchetator FBI, s-a recăsătorit, iar copilul nu o mai recunoaște.

Serialul include și tema amneziei post-traumatice: Emily nu își amintește cu exactitate ce i s-a întâmplat.

„O poveste despre supraviețuire, așa aș caracteriza serialul. De multe ori, este, de fapt, despre familie, loialitate și încrederea pe care o ai în cei dragi. Este despre capacitatea pe care fiecare din noi o are: să își găsească puterea în ciuda situațiilor extreme care ar putea fi fatale”, a declarat actrița americană Stana Katic despre acțiunea serialului, într-un interviu pentru Sony Pictures Television.

Stana Katic este cunoscută publicului pentru rolul Kate Beckett din serialul produs pentru televiziunea ABC „Castle”. Katic este și producător executiv al serialului „Absența”. Înafara ecranului, Stana Katic își dedică eforturile unor proiecte filantropice din zona mediului, a educației copiilor și a sănătății.

După vizionarea primului episod, am remarcat tensiunea psihologică credibilă care însoțește personajul principal, filmul dă iluzia rezonabilă că acțiunea se petrece în SUA dar lipsesc peisajele-cadru de trecere, exterioare, care de obicei însoțesc ca un ultim personaj filmele de atmosferă, filmul fiind filmat în mai multe locații din Bulgaria.

În primul episod apare doar o singură scenă în care se poate vedea un peisaj urban american exterior, restul scenelor petrecându-se în interior – case, birourile FBI, baruri sau hale industriale. Scenele de exterior din primul episod se petrec în pădure, pe malul unui lac, în fața unei case aflate la marginea unor păduri sau într-un cimitir, la rândul său aflat la liziera unei păduri.

Jocul actorilor este bun sau foarte bun iar scenariul dezvoltă, cel puțin în primul episod, promisiunea unor evoluții interesante și surprinzătoare în care vânătorul devine vânat și rolurile se inversează. Serialul trebuie să rezolve și eroarea judiciară în cazul presupusului ucigaș al agentei FBI, condamnat la închisoare, după ce se dovedește că aceasta este în viață.

AXN face parte din portofoliul Sony Pictures Television și se distribuie în toate rețelele de cablu și satelit din România.