Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Axel Springer preia site-ul american Business Insider pentru 450 milioane de dolari

Compania germană de media Axel Springer a anunţat că va prelua pachetul majoritar de acţiuni al site-ului american Business Insider, în urma unei tranzacţii care se ridică la o sumă totală de aproape 450 milioane de dolari, potrivit site-ului businessinsider.com, preluat de MEDIAFAX.
 aboneaza-te
business insider

Axel Springer deţinea deja un pachet minoritar de 9% la site-ul Business Insider, care a fost lansat în 2007 de Henry Blodget, Dwight Merriman şi Kevin Ryan. Acum, grupul german a decis să achiziţioneze un pachet adiţional de 88% din acţiuni.

În urma tranzacţiei, Axel Springer va avea 97% din acţiunile Business Insider, în timp ce restul de 3% va fi deţinut de Jeff Bezos, fondatorul site-ului Amazon şi proprietarul publicaţiei americane The Washington Post.

Henry Blodget, cofondator şi chief executive officer (CEO) al Business Insider, şi Julie Hansen, preşedinte şi chief operating officer (COO) al site-ului, vor rămâne la conducerea acestei platforme online.

Citește: „Cine mai are nevoie de TVR?”

Site-ul Business Insider are în prezent 76 de milioane de vizitatori unici pe lună, care vor creşte audienţa internaţională, în zona digitală, a Axel Springer la aproximativ 200 de milioane de utilizatori. Astfel, compania germană devine unul din primii şase publisheri digitali în audienţă, la nivel mondial.

În prezent, Business Insider are 325 de angajaţi, dintre care aproximativ jumătate sunt jurnalişti.

BBC Worldwide are un nou director de marketing

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii