Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

SportsMoney |
|

Avram Iancu a traversat înot Canalul Mânecii devenind primul român care reușește această performanță

În această dimineață, sportivul Avram Iancu din Petroșani a devenit primul român care a reușit să traverseze înot Canalul Mânecii, informează portalul Radio România Actualități.
 aboneaza-te
Avram Iancu

Avram Iancu a intrat în apă luni, la ora 9 și 30 de minute și a ajuns pe țărmul francez în această dimineață, la ora 4:30, după ce înotat fără oprire timp de aproape 18 ore.

Pentru ca performanța să fie omologată de Channel Swiming Association, organizația acreditată în acest sens, Avram Iancu nu a avut voie să poarte decât slip, ochelari și o cască de înot obișnuită, în ciuda temperaturii scăzute a apei, care nu depășește 16 grade.

Pe toată perioada traversării, sportivul a consumat doar geluri energizante și lichide, fiind însoțit de o ambarcațiune de asistență, pe care însă n-a avut voie s-o atingă.

Avram Iancu a mai încercat de trei ori să traverseze Canalul Mânecii, însă de fiecare dată s-a confruntat cu condiții meteo nefavorabile.

De data aceasta, chiar dacă a fost deviat de curenții puternici, sportivul a reușit să ajungă pe țărmul francez, în apropierea orașului Calais.

Avram Iancu a dedicat această victorie Cumințeniei Pământului, sperând că gestul său va atrage atenția asupra campaniei de strângere de fonduri destinate achiziționării acestei sculpturi.

Citește CUM S-A MUTAT CULTURA PE INTERNET!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii