FacebookTwitterLinkedIn

Întrebat de News.ro dacă instituţia pe care o conduce a trimis la CCR o sesizare în privinţa Legii 90/2001, Victor Ciorbea a spus: „Da, am depus la Curte”.

Potrivit Avocatului Poporului, Curtea Constituţională a fost sesizată în legătură cu articolul 2 din Legea 90/2001.

Articolul în cauză prevede: „Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute la art. 4 alin. (1)”.

Ulterior, Avocatul Poporului a precizat, într-un comunicat, că „prevederile art. 2 din Legea nr. 90/2001 încalcă principiul echilibrului puterilor în stat, nu întrunesc cerinţele constituţionale de previzibilitate şi proporţionalitate a legii şi nu permit recunoaşterea dreptului la diferenţă pentru ocuparea, în condiţii de egalitate şi fără restricţii nerezonabile, a unei funcţii ce implică exerciţiul autorităţii de stat”.

Pe de altă parte, Liviu Dragnea, președintele PSD, și premierul Sorin Grindeanu au fost întrebați, în urmă cu două zile, de jurnaliști dacă intenționează să modifice Legea 90/2001. Premierul a declarat că nu știe despre ce este vorba, în timp ce Liviu Dragnea a declarat ironic că acea lege trebuie modificată astfel încât cei condamnați penal „să nu mai existe ca oameni”.

VEZI VENITURILE DIN PUBLICITATE ALE TELEVIZIUNILOR DE SPORT – ANUL 2016