FacebookTwitterLinkedIn

Schimbare importantă în sistemul bancar. S-a confirmat: OTP Bank România cumpără Banca Românească. OTP Bank ajunge pe locul 8, un salt de trei poziții

Casa de avocatură PeliFilip asistă Banca Națională a Greciei la vânzarea către OTP Bank a pachetului de acțiuni deținut la Banca Românească, reprezentând 99,28% din capitalul social și a unui portofoliu de credite.

„Considerăm că participarea noastră la o nouă tranzacție de referință pentru sistemul bancar și piața de fuziuni și achiziții din România este o nouă recunoaștere a calității muncii și echipei noastre, care ocupă o poziție de top în avocatură de business. Suntem onorați să asistăm National Bank of Greece la finalizarea celei mai mari tranzacții din domeniul bancar din ultimii doi ani și ne bucurăm că am avut ocazia să lucrăm din nou împreună cu echipa Freshfields”, a declarat Alina Stancu Bîrsan (foto), partener la PeliFilip.

Alina Stancu Bîrsan, alături de Alexandru Bîrsan, ambii parteneri la casa de avocatură, a coordonat echipa PeliFilip implicată în această tranzacție, care le-a inclus pe Mirona Apostu (Senior Associate), Olga Niță (Senior Associate), Rebecca Marina (Associate) și Sânziana Bîrsanu (Associate).

PeliFilip a lucrat la această tranzacție alături de Freshfields, una dintre cele mai importante case de avocatură din Marea Britanie, avocații internaționali ai vânzătorului.

În perioada 2015 – 2017, avocații PeliFilip au luat parte la cele mai importante tranzacții de pe piața financiar bancară din România, printre care se numără și cea mai mare tranzacție de finanțare și piețe de capital din 2016, cea mai mare finanțare sindicalizată de până în acest moment și tranzacția anului 2015 în România.

Grupul Iulius vrea să se asocieze cu CCIR pentru a reconstrui un proiect imobiliar mixt de sute de milioane de euro în jurul Romexpo