Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Avincis, cinci ani de la deschiderea cramei din Drăgășani

Avincis marchează cinci ani de la deschiderea cramei sale, situată pe domeniul de familie Vila Dobrușa, în regiunea dealurilor subcarpatice.
avincis

Avincis s-a născut în 2007 din pasiunea a doi avocați pentru vinurile de calitate. Deși cariera lor nu are nicio legătură cu acest domeniu,  în timpul unei vizite la casa de Drăgășani a familiei Cristianei au decis să restaureze casa copilăriei sale și să refacă via aflată în paragină.

Astfel, în 2011, familia Stoica a inaugurat crama Avincis de pe domeniul de familie Vila Dobrușa, Drăgășani, restituind succesul podgoriei din regiune, care cunoscuse perioada sa de glorie la sfârșitul secolului al XIX-lea. https://www.facebook.com/MihneaRatteFotograf

Noua cramă, proiectată de arhitectul Alexandru Beldiman, se remarcă prin arhitectura modernă şi inedită şi găzduieşte evenimente exclusiviste şi degustări de vin. De asemenea, Valeriu şi Cristiana Stoica au apelat la serviciile tânărului şi talentatului oenolog francez Ghislain Moritz, absolvent al Universităţii din Dijon, cu experienţă în vinificaţie dobândită în Franţa.

avincis„Au fost ani de muncă intensă şi a durat ceva până când am obţinut primul vin cu care să ne mândrim. Din acel punct, însă, AVINCIS  a devenit un nume de referinţă pe piaţa vinurilor din România şi din străinătate, dovadă stând distincţiile obţinute de vinurile noastre anul trecut, la prestigioase competiţii de profil”, a declarat Cristiana Stoica.

În 2015, trei dintre vinurile produse în România de AVINCIS: Crâmpoşie Selecţionată 2013, Cuvée Andrei – Cabernet Sauvignon 2011 şi Fetească Regala & Pinot Gris 2013, au primit medalia de bronz în cadrul concursului internaţional DECANTER World Wine Awards. 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii