FacebookTwitterLinkedIn

Un motiv în plus pentru a vă planifica mici excursii (sejurul mediu în România este de circa două zile). Urmând sfaturile de mai jos, puteți avea vacanțe foarte frumoase atâta vreme cât reușiți să vă folosiți la maximum de timpul pe care îl aveți la dispoziție. E nevoie doar de puțină planificare și de o coordonare mai bună pentru a vă asigura că o escapadă  de câteva zile are toate atributele unei lungi vacanțe.  

1.       Nu călătoriți pe distanțe prea lungi

E de la sine înțeles faptul că dacă alegeți o destinație de pe partea cealaltă a globului șansele de a vă bucura de locația aleasă sunt aproape nule. Dacă aveți la dispoziție doar cîteva zile, ar fi mai recomandat să vă concentrați pe destinații interne sau pe orașe din afara țării unde puteți ajunge mai repede.

2.       Nu schimbați prea multe fusuri orare

Dacă nu vă doriți să petreceți toată vacanța cu o stare de amețeală și gândindu-vă numai la momentul în care veți reuși să vă întoarceți în pat, evitați călătoriile care necesită trecerea prin mai multe zone de timp. Recomandarea noastră e să călătoriți pe distanțe scurte, de la est la vest. Nu veți avea probleme nici dacă veți călători pe direcția nord-sud.

3.       Luați doar bagaje de mână

Cine își dorește să stea la nesfârșitele cozi pentru bagaje? Sau mai rău, să completeze nesfârșitele formulare în cazul în care bagajele se pierd? Nimeni. De aceea, nu există absolut niciun motiv pentru care nu v-ați limita doar la bagajele  de mână, mai ales în cazul unei vacanțe de scurtă durată. 

4.       Alegeți zborurile interne

Dacă v-ați propus să vizitați mai multe orașe în timpul călătoriei dumneavoastră, luați în considerare propunerea de a vă deplasa cu ajutorul curselor aeriene interne în loc să alegeți autobuzele sau trenul – deși sunt mai ieftine, nu sunt așa rapide.

5.       Circulați cu taxiuri

Odată ce ajungeți la destinație, nu vă mai complicați încercând să deslușiți traseul transportului în comun. Aveți toate șansele să vă pierdeți și să reduceți din timpul destinat plimbărilor.

6.       Mâncați repede

Mâncarea este una dintre plăcerile călătoriilor, așa că nu vă spunem să nu vă bucurați de specialitățile culinare  ale orașului pe care îl vizitați. În orice caz, dacă timpul este limitat, nu îl pierdeți petrecând câteva ore la masă în loc să vizitați împrejurimile. Mâncați un mic dejun și  un prânz rapid și păstrați din timp pentru cină.

7.       Grupați-vă obiectivele pe care doriți să le vizitați

O scurtă documentare făcută înainte de a pleca vă poate aduce câteva ore prețioase. Planificați obiectivele turistice pe care doriți să le vizitați și grupați-le pe cele care se află la distanțe scurte una de cealaltă. Astfel veți evita un du-te vino prin oraș.

8.       Rezervați bilete în avans

Dacă este un lucru pe care îl au în comun atracțiile populare, acesta este coada de la intrare. Nu vă pierdeți timpul așteptându-vă rândul la ghișeu, mai ales că sunt muzee și galerii care permit rezervarea tichetelor de intrare cu câteva luni în avans.

9.       Împrieteniți-vă cu localnicii

Nu vă petreceți vacanța doar în muzee. Intrați în vorbă cu localnicii, aventurați-vă pe străzi și în zone mai puțin știute de turiști. Veți rămâne cu amintiri placute care vă vor face vacanța cu adevărat memorabilă.

10.   Acordați-vă timp pentru a vă relaxa

E întotdeauna tentant să vezi cât mai multe obiective dintr-un oraș nou, însă nu uitați că vacanța este și un moment pentru a vă relaxa. Acordați-vă zilnic puțin timp pentru a face ceva relanxant, fie că este vorba despre un masaj, câteva ore la spa sau savurând un cocktail.