Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Avertisment pentru utilizatorii de iPhone. TikTok a putut citi datele de pe toate dispozitivele Apple

TikTok, una dintre cele mai populare aplicații din lume, a fost recent prinsă de Apple spionând milioanele de utilizatori iPhone. După 3 ani de la lansare și 3 miliarde de descărcări, dezvoltatorii chinezi au anunțat că problema este rezolvată odată cu noul update. „Nu vă faceți iluzii: dincolo de înfățișarea sa aparent inocentă, TikTok este un pericol public” avertizează Forbes.com.
ticktok

Practic, Apple a făcut această descoperire odată cu testarea noului sistem de operare, IOS 14, care urmează să fie lansat în toamna acestui an. Noua versiune a sistemului de operare va putea avertiza utilizatorii atunci când o aplicație încearcă să citească date din telefon.

Până la toamnă însă, vulnerabilitatea Apple rămâne funcționalitatea universală a clipboard-ului, ceea ce înseamnă că orice informație de pe Mac sau iPad poate fi citită de Iphone și invers. Așadar, dacă TikTok este activ pe telefon în timp ce lucrați, aplicația poate citi practic orice și tot ce copiați pe un alt dispozitiv: parole, documente de lucru, e-mailuri sensibile, informații financiare, orice.

Contactați de Forbes.com în legătura cu vulnerabilitatea descoperită de Apple, cei de la Bytedance, deținătorii TikTok, au spus că situația se datorează unui SDK de reclame de la Google învechit, ce urma să fie înlocuit. Ulterior, TikTok a venit cu o nou justificare privind comportamentul aplicației, declarând că problema e cauzată, de fapt, de o funcție creată pentru a identifica comportamentele repetitiv și de tip spam. În final, reprezentanții TikTok au comunicat că au făcut un update al aplicației în App Store și că problema este remediată.

„Nu vă faceți iluzii: dincolo de înfățișarea sa aparent inocentă, TikTok este un pericol public” avertizează Forbes.com. „Dacă nu știți nimic despre securitatea cibernetică, aveți încredere în numărul analiștilor care o spun de ceva vreme (…) TikTok nu poate fi rezolvat: problemele se află în concepția sa și în cultura din spatele ei. Sfatul este clar: evitați-l ca ciuma.”

Nu întâmplător, forțele armate americane au interzis personalului să folosească aplicația, descriind-o ca o amenințare la adresa securității cibernetice. Iar CEO-ul și co-fondatorul Reddit, Steve Huffman, spune despre TikTok că este o „aplicație fundamental parazitară care ascultă întotdeauna”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii