FacebookTwitterLinkedIn

Departamentul de Stat al Statelor Unite le-a cerut joi cetățenilor să își anuleze călătoriile în Mexic, chiar dacă la nivel internațional restricțiile de zbor impuse din cauza pandemiei au fost ridicate, informează Reuters. În Mexic, răspândirea rapidă a noilor cazuri de coronavirus este îngrijorătoare.

Între Mexic și SUA există legături comerciale strânse și împart cea mai aglomerată graniță terestră, traversată de mulți cetățeni pentru a merge la muncă, pentru a călători sau a face vizite rudelor.

Ministerul Sănătății din Mexic a raportat 6.590 de noi cazuri de coronavirus și 819 decese din cauza infecției cu COVID-19. Astfel, numărul total de cazuri confirmate a ajuns la 462.690, iar numărul deceselor atinge 50.517.

Christopher Landau, ambasadorul SUA în Mexic, a declarat printr-un mesaj pe Twitter că în SUA a fost emisă o avertizare „Nivel 4: nu călătoriți”. Această avertizare este valabilă pentru toate națiunile încă de la începutul pandemiei, din martie. Cu toate acestea, măsura strictă, care era de obicei destinată țărilor aflate în război, a rămas valabilă și pentru Mexic din cauza pandemiei de coronavirus.

Landau a adăugat că în Mexic ratele de infectare cu noul virus sunt încă destul de mari. Departamentul de stat a declarat : „Cei care călătoresc în Mexic s-ar putea confrunta cu închiderea frontierelor, închiderea aeroporturilor, interdicții de călătorie, izolare, închiderea  afacerilor și alte condiții de urgență din Mexic din cauza COVID-19″.