Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Averile dobrogenilor au intrat la apă

06_Gabriel_Comanescu.jpg
Averile miliardarilor din Dobrogea au scăzut în acest an cu peste 11 procente, iar o parte din bogaţii zonei au părăsit topul. 

Cel mai bogat afacerist din Dobrogea rămâne miliardarul Gabriel Comănescu, cu o avere estimată la 500 milioane euro, la acelaşi nivel cu anul precedent. El și-a păstrat poziția în Topul Forbes, cu toate că averea cumulată a miliardarilor de la malul mării a scăzut considerabil în acest an. Comănescu deţine businessuri cu activităţi în extracţii de petrol şi gaze, foraj marin, turism şi media. Însă, domeniile care aduc cele mai mari profituri în zonă rămân shippingul şi turismul.

Miliardarii dobrogeni au pierdut în acest an peste 145 de milioane de euro din averea totală cumulată, de la 1,27 miliarde de euro, în 2012, până la 1,13 miliarde de euro, în acest an. Patru dintre ei au ieşit din această ediţie a Topului. Pentru ei se pare că turismul nu a fost la fel de profitabil în 2012.

Constanţa conduce în regiune în ceea ce priveşte numărul de miliardari. În acest an, 24 de oameni de afaceri constănţeni au avut averi de peste cinci milioane de euro. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii