FacebookTwitterLinkedIn

La 36 de ani, antreprenorul Mark Zuckerberg intră în clubul select al bogaților lumii și se alătură altor giganţi din domeniul tehnologiei – Jeff Bezos şi Bill Gates, singurii din lume cu averi de peste 100 de miliarde de dolari, conform indicelui Bloomberg Billionaires, transmite Agerpres.

Fondatorul Facebook deține în prezent 13% din acțiunile companiei. 

Anul acesta, în contextul pandemiei, acțiunile celor mai mari companii de tehnologie din SUA au crescut foarte mult la Bursa de la New York. Astfel, titlurile Amazon, cel mai mare retailer online din lume, au înregistrat un avans de 73%, Jeff Bezos, fondatorul Amazon, fiind cel mai bogat om din lume. Averea lui a crescut anul acesta cu peste 75 de miliarde de dolari, depăşind 190 miliarde de dolari, chiar dacă SUA înregistrează un declin economic semnificativ.

De asemenea, în 2020, averea lui Mark Zuckerberg a crescut cu aproximativ 22 de miliarde de dolari, în condițiile în care acţiunile Facebook au urcat cu 65% din 23 martie, la 245 de dolari per titlu.

În prezent, cele mai mari cinci companii de tehnologie din SUA – Apple, Amazon, Alphabet, Facebook şi Microsoft – au valori de piaţă echivalente cu aproximativ 30% din PIB-ul SUA, aproape dublu faţă de cât aveau la finalul lui 2018.

Încasările Facebook au crescut cu 11% în trimestrul al doilea, până la 18,687 miliarde de dolari, profitul net situându-se la 5,178 miliarde de dolari, cu un avans inter-anual de 98%.

Măsurile de izolare din pandemie a crescut numărul de utilizatori zilnici activi ai Facebook să urce cu 12%.