Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Aventuri cu o familie de urși polari la BBC Knowledge

Începând de duminică, 7 decembrie, de la ora 19:00, BBC Knowledge va difuza, în premieră, seria documentară „Familia mea de urși polari” ce urmărește aventura cameramanului Gordon Buchanan (foto) în tentativa sa de a câștiga încrederea unei familii de urși polari și de a observa modul de viață al acestor animale enigmatice și periculoase.
Familia mea de urși polari

Urșii polari sunt unele dintre cele mai emblematice animale de pe pământ și totuși, se cunosc foarte puține lucruri despre ele. În afară de o atenție trecătoare, oamenii de știință  și regizorii nu au reușit să urmărească urșii polari pentru a le spune povestea și pentru a înregistra detalii legate de viața acestora.

Acum, însă, cu tot ce-a învățat din seria „Familia mea de urși”, cameramanul Gordon Buchanan pornește într-o nouă călătorie: aceea de a câștiga încrederea unei familii de urși polari și de a observa modul de viață al acestor animale enigmatice, pe parcursul unui an.

În această aventură, Gordon urmărește familia de urși polari – ursulețul Mikki, fratele lui, Lucca și mama acestora, Lyra – din primăvara friguroasă, până la vânătoarea dintre ghețari, din vară și până la înghețul din toamnă. Mikki are doar 40% șanse de supraviețuire în primul an de viață, luptând cu pericole precum foametea, agresivitatea masculilor și pericolele permanente ale gheții.

Filmată în insulele Svalbard, înconjurate de ghețari și cascade, seria documentară „Familia mea de urși polari” îl prezintă pe Gordon, împreună cu o întreagă echipă de supraviețuitori ai experiențelor polare, urmărind familia de urși în călătoria acesteia într-un mediu ostil.

Deși simpatici, acești urși polari sunt foarte periculoși. Pentru a filma în siguranță, Gordon folosește o ascunzătoare numită „cubul de gheață” ce îi perrmite surprinderea unor comportamente și a unor instincte extraordinare, fără să devină el însuși prânzul urșilor polari. Pentru prima dată, putem observa  îndeaproape lupta micului urs polar pentru a rămâne în viață.

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Telekom, Digi şi Orange TV.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii