Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

„Avengers: Endgame” a devenit filmul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografului

Filmul „Avengers: Endgame” a devenit pelicula cu cele mai mari încasări din istoria cinematografului, detronând recordul deținut de „Avatar”.

Al 22-lea film Marvel a obținut peste 2,790 milioane de dolari la nivel mondial de la lansarea sa din luna aprilie, potrivit companiei Disney.

„Avengers: Endgame” a avut un buget de aproximativ 500 de milioane de dolari pentru producție și marketing, iar încasările ar putea crește deoarece blockbuster-ul este proiectat în continuare în cinematografele americane.

Avengers: Endgame a avut cele mai mari încasări in istoria cinematografului

Regizorii peliculei, fraţii Joe şi Anthony Russo, au mărturisit vineri că doborârea recordului deţinut timp de zece ani de pelicula lui James Cameron (2,789 miliarde de dolari încasări de la premiera sa din 2009) ar fi „palpitant″⁣.

James Cameron a fost mereu un idol pentru noi, ne-a hrănit pasiunea de a face cinema încă de la început şi să fim atât de aproape de unul dinte marile sale filme este un lucru cu adevărat special”, a declarat Anthony Russo, cu ocazia festivalului Comi-Con desfăşurat în San Diego, dedicat culturii pop.

„Avengers: Endgame” a fost unul dintre cele mai așteptate filme ale anului 2019. Este ultimul capitol din universul Marvel, saga de 22 de filme produsă de studioul omonim, care a devenit franciza cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Aceasta a generat, din 2007 până la lansarea “Avengers: Endgame”, profituri de 18,6 miliarde de dolari în întreaga lume.

Încasări record pentru filmul românesc „Oh, Ramona!”. Peste un milion de dolari în box office

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii