FacebookTwitterLinkedIn

Ponderea creditelor contractate de români în 2022, din portofoliul brokerului de credite AVBS Credit, cuprinde 80% credite Ipotecare, a anunțat compania. Acestea sunt urmate de creditele de nevoi personale (12%), credite Noua Casă (6%) și alte tipuri de credite. 

„În 2022, din cauza faptului că programele de creditare Prima Casă și Noua Casă au doar dobânzi variabile, formate din marjele băncii + ROBOR sau IRCC, dar și din cauza creșterilor constante ale ROBOR și IRCC, oamenii s-au îndreptat în pondere majoritară spre creditele ipotecare (unde dobânda poate fi fixă, variabilă sau mixtă). Ba chiar o bună parte din debitorii cu credite Prima Casă sau Noua Casă au apelat la serviciile noastre pentru a se refinanța în credite ipotecare cu dobândă fixă”, declară Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

Conform datelor companiei, cele mai accesate credite în ultimii trei ani au fost creditele ipotecare, în pondere de aproape 80%, iar românii care le-au contractat, le-au utilizat pentru achiziţiile de imobile mai spaţioase, fiind o tendinţă din ce în ce mai accentuată în piaţă.

Reţeaua AVBS Credit este formată din 50 de francize, în peste 20 de orașe din România, dintre care șapte au fost înfiinţate în prima jumătate a anului 2022.