Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Avantajele mașinilor moderne – exemplul dat de Ford Puma

Noul Ford Puma este o mașină ce se distinge pe piață prin inovații, producătorul auto Ford fiind recunoscut la nivel internațional pentru acest lucru.
New Ford Puma

Se spune că niciun domeniu din lume nu a beneficiat atât de mult ca domeniul auto de inovațiile tehnologice. Care sunt însă principalele avantaje pe care acestea le aduc utilizatorilor?

 

  1. Tehnologia de bord anunță care sunt problemele mașinii cu mult înainte ca aceasta să se oprească pur și simplu pe drum, ceea ce face ca reparațiile auto să fie mult mai puțin costisitoare. Noul Ford Puma deține o serie de caracteristici inteligente și tehnologii inovatoare ce asigură un control complet. Dintre acestea se distinge bordul digital, cu ecran tactil avansat, de 8″, care oferă informaţii cheie în câmpul vizual al șoferului. De asemenea, se poate alege dintre mai multe moduri de conducere care schimbă caracteristicile de rulare, pentru a se potrivi fie conducătorului auto, fie condiţiilor rutiere sau de vreme.

 

  1. Fără îndoială caracteristicile de siguranță sunt mult mai bune decât în trecut, siguranța fiind un domeniu în care inovațiile auto își spun, din nou, cuvântul. Siguranța tuturor celor aflați în mașină a fost sporită de airbag-uri, încuietorile de siguranță și cele pentru copii sau camerele retrovizoare, care oferă o vedere largă de 180° la mersul înapoi. Tehnologiile inteligente de asistență pe care le include Ford Puma avertizează în privința potențialelor pericole, iar sistemele inteligente ajuta la menținerea tracțiunii și stabilității.

 

Prin intermediul unor aplicații ca FordPass şi FordPass Connect, se poate bloca sau debloca mașina de la distanță, se pot primi alerte privind sănătatea şi căuta locuri de parcare libere.

 

  1. Toate mașinile noi sunt mult mai sănătoase pentru mediu. Fie că sunt modele clasice, fie că sunt hibride, acestea au un consum îmbunătățit de combustibil. Ford Puma, cu dotarea sa Mild Hybrid și motorul pe benzină EcoBoost, asigură performanțe remarcabile, economii impresionante de combustibil și valori vizibil mai mici ale emisiilor de CO2 comparativ cu alte motoare convenționale, care nu sunt hibride.

 

  1. Tehnologiile de asistență la condus ajută la gestionarea accelerării, frânării și chiar a direcției. Noul Ford Pumaintegrează un pilot automat adaptiv – cu sistem de recunoaştere a semnelor de circulaţie, un sistem de asistență pre-coliziune și un sistem de asistență de direcţie evazivă – care ajută șoferul atunci când realizează schimbări extreme de direcţie, pentru a evita o posibilă coliziune. Toate acestea ajută la supravegherea vigilentă a drumului din față, avertizând conducătorul auto cu privire la potențialele pericole, ceea ce crește gradul de siguranță al exeperienței la volan.

 

  1. Mașinile moderne pun un mare accent de utilitate, adaptându-se prin inovații auto de ultimă oră la nevoile vieții moderne. Noul Ford Puma este un bun exemplu în acest sens, având, astfel, cea mai bună capacitate de încărcare pe spate din clasa sa, prin faptul că deține un compartiment de încărcare nou și inovator. Acesta se numește Mega Box, are poziție mai joasă, oferă un spațiu suplimentar de depozitare de 80 litri și poate găzdui articole de până la 115 cm înălțime.

Tot la capitolul utilitate putem adăuga suportul de încărcare wireless a telefonului sau husele detașabile ale scaunelor.

Mașinile moderne au și alte avantaje pe lângă cele mai importante, menționate mai sus. Sistemul cruise control ajută conducătorul auto să controleze viteza mașinii și să aibă un consum responsabil de benzină, în timp ce opțiunile de parcare sunt de mare ajutor la oprirea mașinii. De asemenea, sistemele de navigație precum GPS-ul ajută ca orientarea în spațiu să fie foarte simplă, în timp ce farurile cu LED fac condusul pe timp de noapte mult mai puțin greoi. Acum câțiva ani toate aceste lucruri nu erau posibile, așa că ar trebui să apreciem mult mai mult mașinile moderne care ne fac cu adevărat experiența la volan mult mai ușoară, mai plăcută și mai sigură.

 

Toamna anului 2020 a marcat o premieră: lansarea noului Puma ST, primul SUV din clasa Ford Performance fabricat în Europa. Un motiv de mândrie pentru noi, românii, noul Puma ST este fabricat la uzina Ford de la Craiova.

 

Ford Puma ST poate ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 6.7 secunde și combină utilitatea de zi cu zi a unui SUV urban cu senzația inegalabilă de a conduce un vehicul Ford Performance. Noul model este echipat cu un motor Ford EcoBoost turbo de 1.5 litri impresionează cu 200 CP și cu un cuplu de 320 Nm.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii