Cautare
, Staff

Plasamente |
|

Avangate achiziționează 2Checkout și se redenumește

Platforma eCommerce Avangate, fondată de antreprenorul în serie român Radu Georgescu și intrată în portofoliul fondului de investiții Francisco Partners, în 2013, a achiziționat 2Checkout, un procesator de plăți cu acoperire globală.
Ecommerce_online_shutterstock_Ecommerce

Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică.

Compania apărută în urma achiziției va folosi numele 2Checkout, iar conducerea va fi preluată de Alex Hart, CEO al Avangate. Ken Benvenuto, actualul CEO al 2Checkout, va continua ca membru și consultant în consiliul de administrație al noii companii.

Abilitatea de a vinde produse în toată lumea, atât local, cât și internațional, și flexibilitatea de a folosi din platformă, oricât de mult sau de puțin își dorește clientul, au fost motivele determinante pentru decizia de achiziție. Compania ce rezultă aduce o ofertă unică pe piață, scalabilă și flexibilă, ce va ajuta comercianții să accelereze creșterea propiilor venituri. Odată cu această achiziție va crește și mai mult capacitatea Avangate de a simplifica vânzarea de produse și servicii la nivel global, fie că este vorba de cumpărături punctuale sau tranzacții cu recurență”, a spus Hart.

Noua companie va deservi peste 8.000 de clienți activi la nivel global.

Aducând împreună capabilitățile 2Checkout ca procesator de plăți și serviciile Avangate pentru managementul subscripțiilor și ecommerce, noua companie își va spori prezența la nivel global. Adunându-ne forțele, vom deveni lideri de piață în domeniul ecommerce și al subscriptiiilor, ne vom extinde global și vom dezvolta pachete avansate pentru procesarea plăților”, a declarat Benvenuto.

Noua companie va aduce pe piață o suită completă de produse și servicii pentru ecommerce, inclusiv facturarea abonamentelor la diferite servicii, îmbinând modele flexibile de procesare a plăților cu abilități avansate de ecommerce, managementul veniturilor recurente și instrumente de marketing la nivel global, susțin reprezentanții Avangate.

Soluția completă oferită de noua companie va conține soluția integrată cu capabilități pentru managementul subscriptiilor, ecommerce și servicii de plăți online. De asemenea, va oferi flexibilite deplină pentru alegerea modelului de procesare a plăților, de la modelul de reseller (Merchant of Record), folosit pe scară largă, până la modele ce se bazează pe implementări prin API sau diverse alte modele de procesare și integrări cu procesatori (Payment Gateways). 

Tranzacțiile vor putea fi procesate în mai mult de 30 de limbi și în 130 de monede locale, iar suportul pentru vânzarea de bunuri, atât digitale, cât și fizice, va fi asigurat pentru mai mult de 250 de activități economice, în peste 200 de țări și teritorii. În plus, serviciul clienți va fi îmbunătățit la nivel mondial, datorită operațiunilor la scară mai largă, iar Accelerarea inovației și creșterea eficienței operaționale datorită achiziției de personal cu expertiză în industrie pe diverse domenii.

Avangate, companie din portofoliul Francisco Partners, este furnizor de soluții de ecommerce ce ajută companiile care oferă Software, SaaS și produse digitale să-și vândă produsele prin canale multiple. Printre clienții acesteia se numără ABBYY, Absolute, Bitdefender, FICO, HP Software și Kaspersky Lab. Radu Georgescu, cunoscut pentru investițiile sale în tehnologie, printre care GeCad și Vector Watch, a înființat Avangate în 2006.

2Checkout, o companie din portofoliul Chicago Growth Partners & Trident Capital, este un procesator de plăți ce permite companiilor să accepte plăți online și prin mobil de la cumpărători din întreaga lume prin metode de plată localizate. Capabilitățile includ procesare de plăți printr-o platformă (gateway) pre-integrată, conformitate cu standardul PCI, anti-fraudă internațională, precum și integrări cu mai mult de 100 de soluții pentru coșuri de cumpărături. Pe piață din anul 2000, 2Checkout realizează tranzacții în mai mult de 200 de piețe prin opt metode de plată, 87 monede și 15 limbi, și este folosită de către mii de comercianți la nivel mondial.

Fitbit a divulgat cu cât a achiziționat Vector Watch: 15 milioane de dolari

Afacerea românească Vector Watch, cumpărată de americanii de la Fitbit

Vis românesc, dorit de americani

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii