Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

News |
|

Autostrada Ploiești – Buzău, scoasă la licitație. Valoarea estimată a construcției depășește 5 mld. lei

Marți, 1 iunie, Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a scos la licitație proiectul de construire a tronsonului Ploiești - Buzău din Autostrada A7.

Tronsonul Ploiești – Buzău este împărțit în trei loturi:

1) Nod Dumbrava pe A3 București – Ploiești -> Mizil: 21km
2) Mizil – Pietroasele: 28,35km
3) Pietroasele – Buzău: 13,90km
Valoarea estimată a contractelor însumate este cuprinsă între 4,29 miliarde de lei și 5,06 miliarde de lei. Cel mai scump lot este Dumbrava – Mizil, cu o valoare estimată cuprinsă între 1,65 miliarde de lei și 1,95 miliarde de lei.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 4 august 2021, iar termenul de execuție a lucrărilor este de 20 de luni. Sunt prevăzute 6 noduri rutiere, 42 de poduri/pasaje/viaducte, 4 parcări/spații de servicii și 2 centre de întreținere, perdele forestiere de-a lungul întregii autostrăzi și stații de încărcare pentru vehicule electrice în spațiile de servicii.

„A7 este coloana vertebrală a Moldovei. 320km de la Pașcani pâna la autostrada A3 București-Ploiești (Dumbrava), trecând pe lângă Bacău, Adjud, Focșani și Buzău. A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus în PNRR. Ne propunem ca până la sfârșitul verii să scoatem la licitație sectorul Buzău-Focșani, iar până la sfârșitul anului Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani”, a declarat anterior ministrul Transpoturilor Cătălin Drulă. Potrivit acestuia, sectorul Ploiești – Buzău ar trebui să fie gata până în 2024, poate chiar la sfârșitul anului 2023.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii