Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

News |
|

Autorităţile italiene au confiscat 500 de lucrări suspectate că au fost fals atribuite lui Francis Bacon

Pe lângă cele 500 de lucrări, autoritățile italiene au confiscat bani şi alte obiecte, în valoare totală de aproximativ 3 milioane de euro.  
francis-bacon

Cinci persoane sunt acuzate de conspiraţie infracţională pentru autentificarea şi punerea în circulaţie a unor lucrări de artă false, fraudă şi spălare de bani, scrie The Guardian.

Principalul suspect este un colecţionar din Bologna, potrivit presei locale, care mai este implicat în alte două anchete, începând din 2018.

Prima anchetă a fost demarată atunci când poliția a descoperit în casa lui „numeroase lucrări de artă contemporană, inclusiv două desene susţinut că sunt semnate de Francis Bacon, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti ai secolului 20”.

A doua investigaţie a fost deschisă de autorităţile fiscale, care au găsit „fluxuri financiare cu ţări străine incompatibile cu sursele lui legale de venit”.

Francis Bacon (1909 – 1992) este cunoscut pentru tripticele lui, unul dintre ele, ”Three Studies of Lucian Freud”, vândut în 2013, la Christie’s din New York, pentru 142,4 milioane de dolari, unul dintre cele mai scumpe tablouri vândute vreodată la o licitaţie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii