Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Autoritățile din Prahova au adoptat o hotărâre pentru ridicarea carantinei din satul Gornet

Autoritățile din Prahova au adoptat hotărârea de ridicarea carantinei în satul Gornet, după două săptămâni în care accesul în localitate a fost limitat.  
 aboneaza-te
politia romana 1 foto facebook politia romana

Prefectura Prahova a transmis că, pe data de 5 august, a avut loc şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, în cadrul căreia a fost adoptată o hotărâre privind ridicarea carantinei zonale în satul Gornet din comuna Gornet, transmite News.ro.

Însă măsura va intra în vigoare după emiterea ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Hotărârea de instituirea a carantinei zonale a fost luată în data de 22 iulie, iar Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe data de 4 august, ridicarea carantinei din satul Gornet, după ce autorităţile locale au contestat această măsură.

În perioada următoare, starea de sănătate a populaţiei din satul Gornet va fi monitorizată prin intermediul asistenţei medicale primare (medici de familie, asistenţi sociali), sub supravegherea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Potrivit anchetelor epidemiologice, efectuate de către DSP Prahova, în perioada 22 iulie 2020 – 3 august au fost depistate 13 cazuri noi de infecţie Covid-19, dintre care patru au fost din comunitate şi nouă au fost din rândul contacţilor celor 15 cazuri confirmate înainte de instituirea carantinei zonale. Dintre cele patru cazuri din comunitate, două sunt izolate în spital, iar două la domiciliu.

Pentru acestea au fost identificaţi zece contacţi, patru având test RT-PCR pentru SARS-CoV-2 negativ, iar ceilalţi şase fiind carantinaţi la domiciliu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii