Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Autorităţile din Gornet cer daune de 4 milioane de euro pentru carantinarea satului

Autorităţile din Gornet, județul Prahova, cer DSU daune mărite la 4 milioane euro după carantinarea unui sat.  
 aboneaza-te
curte_instanta_avocat.jpg

Autorităţile din Gornet au mărit suma pe care o cer în instanţă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) drept despăgubiri după introducerea carantinei într-un sat al comunei de la 500.000 de euro, cât a fost iniţial, la 4 milioane de euro, transmite Agerpres.

Avocatul Bogdan Dumitru, care reprezintă primăria, a cerut Curţii de Apel Bucureşti să constate nelegalitatea hotărârii prin care s-a impus carantina în satul Gornet, se arată într-un comunicat. Acesta spune că DSU a invocat, la emiterea ordinului, o hotărâre a autorităţilor judeţene care nu are legătură cu instituirea stării de carantină în comună, ci cu “măsuri pentru eliminarea răspândirii pestei porcine”.

Avocatul a cerut în instanţă despăgubiri de 4 milioane de euro şi ridicarea imediată a ordinului de carantinare.

Acţiunea autorităţilor din Gornet a fost înregistrată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, instanţa urmând să stabilească un termen pe fond.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat, în data de 22 iulie, instituirea carantinei zonale în satul Gornet, după ce în decurs de două săptămâni în comună au fost depistate 15 cazuri de COVID-19. Ulterior, şeful DSU a emis un ordin în acest sens. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii