Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Autoritățile din Amsterdam folosesc flori pentru a-i opri pe bicicliști să parcheze pe poduri

Autoritățile olandeze declară că priveliștile frumoase de pe poduri sunt distruse de bicicletele parcate, iar pietonii sunt nevoiți să treacă pe străzi.  
Amsterdam

Municipalitatea din Amsterdam a găsit o soluție cu privire la o problemă tot mai covârșitoare: distrugerea frumoaselor priveliști de pe poduri de către numeroasele biciclete legate de balustrade, relatează The Guardian. Astfel, consiliul a decis să pună coșuri cu flori pe cele mai aglomerate poduri, în încercarea de a-i convinge pe bicicliști să găsească alte locuri de parcare.

„Din cauza numărului mare de biciclete parcate lângă balustradele podului, pietonii nu mai încap pe trotuarele înguste și merg pe carosabil”, a spus un purtător de cuvânt. „Acest lucru creează situații nesigure”.

Coșurile cu flori vor fi întreținute de cei care frecventează centrele de adăpost din oraș. 

De asemenea, vor fi create spații suplimentare pentru biciclete departe de poduri, în cadrul unor parcări auto. 

Amsterdam are mai multe biciclete decât oameni, capitala olandeză înregistrând 767 km de piste speciale. Mai mult decât atât, pandemia de coronavirus a promovat tendința de a renunța la transportul public și cu mașina personală.

Un raport olandez din această lună a constatat că distanța medie parcursă cu bicicleta a crescut de la 3,4 km în septembrie 2019 la 4,1 km în luna iulie a acestui an.

Astfel, mai mult de o treime (37%) dintre cei care evită transportul public din cauza Covid-19 folosesc bicicleta. Iar aproximativ jumătate dintre aceștia au spus că vor continua să o folosească la fel de mult chiar și atunci când restricțiile vor fi eliminate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii