Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Autoritățile de la Beijing au decis: familiile din China au voie să facă al treilea copil

China a anunţat luni că renunţă la limita de doi urmaşi impusă familiilor, statul urmând să le sprijine să aibă trei copii, o schimbare majoră în politica demografică ce survine la câteva săptămâni după publicarea rezultatelor ultimului recensământ pe 10 ani, care au arătat o scădere puternică a natalităţii în cea mai populată ţară din lume.
china.jpg

Modificarea a fost aprobată în cadrul unei reuniuni a Biroului politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, prezidată de preşedintele Xi Jinping.

Modificarea politicii va fi însoţită de „măsuri de sprijin, care să ducă la îmbunătăţirea structurii demografice a ţării noastre, spre a duce la îndeplinire strategia de răspuns la îmbătrânirea populaţiei şi de menţinere a avantajului resurselor umane”, precizează agenția chineză de presă Xinhua, fără a preciza măsurile avute în vedere, conform Agerpres.

După mai bine de trei decenii de „politică a copilului unic”, impusă în 1979 spre a se limita creşterea pe atunci galopantă a populaţiei, statul chinez a autorizat în 2016 cuplurile să aibă un al doilea copil, dar fără a obţine rezultatele scontate.

China înregistra anul trecut peste 264 de milioane de locuitori de 60 de ani şi peste, adică 18,7% din total, în creştere cu 5,4% faţă de recensământul din 2010.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii