FacebookTwitterLinkedIn

Într-un document trimis luni magistraţilor din New York, FBI explică că a „decis să reexamineze” prerogativa invocată în trecut de a nu dezvălui anumite documente sensibile pentru a „identifica informaţii suplimentare care ar putea fi făcute publice”, transmite AFP, conform Agerpres.

Poliţia federală adaugă că „va face publice aceste informaţii treptat şi cât mai repede posibil”.

Acest angajament al FBI face parte dintr-o bătălie judiciară purtată de familiile victimelor din 11 septembrie împotriva Arabiei Saudite şi a altor state pe care le acuză de complicitate. În timpul acestor proceduri, guvernele americane succesive au invocat secretul de stat pentru a nu publica anumite documente.

Preşedintele Joe Biden a indicat într-un comunicat că „salută” această decizie de a reexamina clasificarea anumitor documente.

„După cum am promis în timpul campaniei mele, administraţia mea se angajează să asigure cel mai mare grad legal de transparenţă şi să respecte regulile riguroase adoptate (în timpul mandatului preşedintelui Barack Obama) cu privire la invocarea secretului de stat”, a afirmat el.