FacebookTwitterLinkedIn

Conform unui proiect de Ordonanță de urgență publicat de Ministerul Finanțelor, din cauza faptului că asigurarea veniturilor necesare desfășurării activității Agenției impactează structura bugetului de stat și a bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2022, se impune prorogarea datei de intrare în vigoare a Legii nr.133/2019 până la data de 31 decembrie 2022.

„ (…) Vreau să fac funcțională această agenție, pentru că produsele românești trebuie marketate și vândute în întreaga lume. Fermierii nu trebuie să-și mai arunce marfa la marginea drumului, la șosea, trebuie să fie integrată în tot lanțul comercial și trebuie să ajungă pe masa consumatorilor”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Pe de altă parte, în proiectul MF se prevede și prorogarea termenului de intrare în vigoare, prevăzut la articolul 9 din Legea nr. 236/2020, pentru stimularea producătorilor agricoli care comercializează produsele agricole primare, produse pescărești și de acvacultura, până la data de 1 ianuarie 2023. Legea 236/202 a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 1037 din 6 noiembrie 2020.