Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Autoritatea europeană în domeniul alimentar a aprobat consumul de insecte

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a decis că viermele de făina este sigur pentru consumul uman, atât ca atare cât și ca aditiv pudră.
shutterstock_1473798317

Potrivit specialiștilor, acesta este doar primul pas în procesul la finalul căruia autoritățile vor decide dacă vor aproba vânzarea de snacks-uri, batoane de proteine, fursecuri și alte produse alimentare care să conțină insecte printre ingrediente, transmite Bloomberg.

Se așteaptă ca decizia EFSA să impulsioneze afacerile care au drept obiect creșterea de insecte, care potrivit firmei de cercetare Arcluster se vor majora de zece ori până la peste 4,1 miliarde dolari la nivel global până în 2025.

Insectele devin o sursă mai sustenabilă de proteine grație impactului lor mai mic asupra mediului și valorii nutriționale ridicate, atrăgând finanțare din partea fondurilor de investiții și atenția unor giganți din industria alimentară precum Cargill Inc. și Nestle SA.

„Ajută la crearea unei noi surse de proteine pentru întreaga lume, în mod sustenabil. Suntem foarte multumiți de valoarea nutrițională”, a declarat Helene Ziv, manager de risc la Cargill.

Aceasta este prima evaluare a EFSA cu privire la riscul insectelor ca nou produs alimentar, în condițiile în care Autoritatea mai are alte 14 solicitări în analiza pentru insecte, precum greieri sau lăcuste.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii