Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Autoritatea de Supraveghere Finanaciară este aștepată să ia o decizie în privința City Insurance

O decizie a Autorităţii de Supraveghere Financiară în privinţa liderului pieţei asigurărilor auto RCA, compania City Insurance, care a avut termen limită data de 4 septembrie pentru capitalizarea cu peste 150 de milioane de lei, este în continuare aşteptată. ASF a anunţat că fără această infuzie de capital firma riscă să-i fie retrasă licenţa, informează Rador.
asigurari auto

Dacă cele 150 de milioane de lei nu intră în conturile companiei pentru a respecta cerinţele de solvabilitate minimă, ASF trebuie să aplice prevederile legale şi anume, declanşarea procedurilor pentru retragerea licenţei.

Sunt zeci de mii de dosare cu maşini lovite pentru care compania City Insuranc trebuie să achite daunele, de aici şi infuzia de capital necesară firmei. Dacă problema nu se rezolvă, atunci va interveni Fondul de Garantare a Asiguraţilor, care va achita prejudiciile, iar şoferii păgubiţi îşi vor putea repara maşinile pe asigurarea şoferului vinovat, aşa cum se întâmplă şi acum, după falimentul ASTRA din 2015.

Însă surse oficiale au declart pentru Rador că nu există încă o soluţie pentru a rezolva mai rapid litigiile dintre asigurator şi unele service auto

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii