FacebookTwitterLinkedIn

„Înțelegem impactul pe care compania noastră îl poate avea în mediu și în comunitate iar schimbările climatice au devenit o preocupare majoră la nivel mondial. Ne propunem ca până în 2025, să reducem emisiile medii de carbon ale flotei operaționale cu 25%, respectiv cu 51% până în 2030, obiectiv considerat semnificativ și într-un orizont de timp ambițios. Este responsabilitatea fiecăruia, companie sau individ, să contribuie la păstrarea și crearea unei lumi mai bune, mai sigure și mai curate.”  a declarat Marius Ștefan, cofondator Autonom. 

În următorii ani, compania intenționează să atragă finanțări în valoare de 250 de milioane de euro, prin emisiuni de obligațiuni, derulate pe o perioadă de maximum 5 ani.

“Necesitatea implementării de către companie a unei strategii de sustenabilitate este confirmată de faptul că emisiile generate de flota operațională, leasing operațional și rent a car, calculate prin CCF, utilizând metodologia GHG Protocol Standard, deși indirecte pentru Autonom, reprezintă 99% din emisiile totale ale companiei. Indicatorul ales în monitorizarea emisiilor de carbon la nivel de flotă operațională, aliniat cu Directivele Europene în domeniul transportului, este „WLTP mediu gCO2/km”. Pentru acest indicator compania și-a calculat emisiile medii de carbon pentru ultimii 3 ani și și-a setat ținte pe termen mediu (2025)  și pe termen lung (2030)”, anunță compania.

Autonom a încheiat primul semestru al anului 2021 cu venituri consolidate de 178,1 milioane lei, în creștere cu 21% față de perioada similară din 2020, și un profit net de 12,5 milioane lei, în creștere cu 201.6% față de aceeași perioadă a anului trecut. La 30 iunie 2021, flota Autonom număra 9227 de mașini și o rețea națională unică formată din 46 de agenții prezente în 33 de orașe.