FacebookTwitterLinkedIn

Autonom a încheiat prima jumătate a anului cu un profit net consolidat de 4,1 milioane de lei.

“Analizând rezultatele primelor 6 luni ale acestui an, putem spune că deciziile luate au fost cele potrivite pentru a păstra lichiditatea si viabilitatea companiei în contextul dat. Rezultatele primului semestru, o perioadă atât de atipică și neașteptată, ne arată încă o dată că modul de organizare al Autonom este anti-fragil în contexte volatile și ne dau încredere că vom încheia anul 2020 profitabili, cu un cash-flow pozitiv și pregătiți pentru a beneficia de oportunitățile care vor apărea în semestrul 2 și în anul următor”, a declarat Dan Ștefan, cofondator și coacționar al Autonom.

Veniturile diviziei de leasing operațional, principala linie de business a Autonom, au crescut în perioada analizată cu 5%, generând o cifră de afaceri de  84,021,846 lei, cu o pondere de 57% în veniturile totale ale companiei. Creșterea cu 5% a veniturilor operațiunilor de leasing operațional, precum și creșterea cu 74% a vânzărilor de mașini rulate au ajutat Grupul să modifice efectul negativ generat de răspândirea corona virusului  asupra afacerii Autonom Rent a Car, linie ce a înregistrat o scădere de 27% a veniturilor.

“Încă o dată, modelul de organizare și funcționare al Autonom, bazat pe sustenabilitate, agilitate și decizii descentralizate, ne-a permis să acționăm rapid pentru a asigura protejarea colegilor, a clienților și a activelor companiei. Autonomia echipelor de a găsi și implementa soluții rapide, precum și comunicarea transparentă, au ținut echipa implicată și unită în față provocărilor din această perioadă. Suntem mândri de echipa Autonom și mulțumiți de performanța înregistrată în prima jumătate a acestui an, în condițiile date”, a spus Marius Ștefan, cofondator și coacționar al Autonom.

Lichiditățile consolidate ale Grupului au crescut de la 1 ianuarie până la 30 iunie 2020 cu 4,803,744 lei.

În decembrie 2019, Autonom Services a listat obligațiuni în valoare de 20 de milioane de euro pe Piața Principală a Bursei de Valori București.