Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Auto |
|

Autonom extinde zona premium

Firma românească de închirieri de maşini care aparţine milionarilor Dan şi Marius Ştefan extinde zona premium, începând un parteneriat cu BMW.
dan si marius Stefan autonom

Autonom Rent a Car a achiziţionat  cinci maşini BMW Seria 5 destinate segmentului său premium. Flota BMW se adresează clienţilor corporate, de tipul administraţii, ambasade, interesaţi de serviciul de închiriere cu şofer.

„Treptat am urcat mult în gamă, după ce am început cu o gamă low cost, apoi mediu şi am atins zona premium, deşi nu era în planul iniţial”, spune Dan Ştefan, director executiv Autonom Rent a Car. Firma păstrează o gamă low cost, dar chiar şi aceasta a urcat în calitate faţă de începuturi, pentru a evita problemele de la ieşirea din flotă, la revânzare.

În segmentul premium, Autonom are deja un parteneriat cu Mercedes (12 maşini), însă pentru diversificare, a semnat cu BMW, pentru un prim lot de 6 maşini, care va creşte treptat, cu minim 10 maşini/ an. Maşinile vor fi ţinute maxim 2 ani, după cum spune Ştefan.  Modelul ales este Seria 5 pentru că “are o adresabilitate mai mare”, după cum adaugă el.

Din contractele corporate, aproximativ 1,5-2% dintre clienţi sunt interesaţi de închirierea cu şofer, iar Autonom îşi propune să ajungă la 5-10%. Zona premium înseamnă sub 3% din flota Autonom care are în acest moment 2.000 de maşini. Cea mai scumpă maşină din flotă este în prezent un BMW seria 6 de 100.000 de euro.

O altă parte a clienţilor corporate ai Autonom sunt firme (din agricultură, aer condiţionat, băuturi răcoritoare, telefonie) pentru care nu este interesantă achiziţionarea unei flote permanente. Aceştia folosesc un număr mare de maşini (segmentul mediu) doar pentru nevoi punctuale, sezoniere, inclusiv în campanii de tip caravane de promovare.

Businessul Autonom a fost în 2013 de 11 milioane de euro, iar pentru acest an Ştefan estimează o creştere procentuală de două cifre.  „Businessul e într-o încetinire naturală, pentru că am crescut mult în criză. Businessul creşte cu piaţa, dar şi piaţa creşte”, adaugă directorul executiv. Firma aparţine fraţilor Dan şi Marius Ştefan, intraţi anul acesta în topul Forbes 500.

Citeşte aici mai multe despre Autonom

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii