Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Automobile gratuite în Germania, graţie subvenţiilor pentru modele electrice

Subvențiile acordate de guvernele din Germania şi Franţa, cele mai mari pieţe auto din regiune, încurajează vânzările de modele electrice.  
rabla plus masini electrice

Cumpărătorii de automobile din Europa pot achiziţiona un vehicul electric nou nouţ pentru un preţ mai mic decât cel al unui abonament de telefon mobil, iar graţie unor subvenţii generoase unele modele sunt chiar gratuite, transmite Agerpres care citează Bloomberg.

Subvenţiile acordate de cele două ţări sunt printre cele mai mari din lume, potrivit BloombergNEF, astfel încât acest lucru permite Autohaus Koenig, un dealer auto cu peste 50 de reprezentanţe în Germania, să ofere un contract de leasing pentru un model electric Renault Zoe care este acoperit în întregime de subvenţii. 

În cele 20 de zile de când a lansat oferta online, aproximativ 3.000 de persoane s-au interesat de ea şi 300 au şi semnat contractele.

“Dacă am fi avut mai mulţi angajaţi în vânzări am fi semnat chiar mai multe contracte”, spune Wolfgang Huber, director de vânzări pentru automobilele electrice la reprezentanţa Autohaus Koenig din Berlin.

Vânzările de automobile în Europa şi-au revenit mai lent în Europa decât în China sau America de Nord, ceea ce i-a determinat pe guvernanți să sprijine industria auto.

De asemenea, în Olanda s-a epuizat în doar opt zile un fond de 10 milioane de euro destinat sprijinirii achiziţiei de automobile electrice.

Guvernele însă trebuie să fie atente când vor renunţa la aceste subvenţii, atrage atenția analistul BloombergNEF, Aleksandra O’Donovan.

“Scăderea preţului bateriilor sugerează că automobilele electrice ar trebui să fie mai ieftine decât cele pe benzină de la mijlocul deceniului 2020. Atunci când se va întâmpla asta, piaţa va accelera chiar şi fără subvenţii”, a spus Aleksandra O’Donovan.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii