Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Automobile Dacia a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 23,1 miliarde de lei

Anul trecut Dacia a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 23,1 miliarde lei, în creștere cu 11,45% față de anul 2016.
2017 - Nouveau Dacia DUSTER

Din totalul cifrei de afaceri, un procent de 92% reprezintă vânzările de autovehicule și de componente auto, în creștere față de anul 2016, datorită vânzărilor pe plan internațional a componentelor CKD (Complete Knock Down) şi SKD (Semi Knock Down).

Vânzările în afara României (la export şi în Uniunea Europeană) ale vehiculelor și ale componentelor auto rămân la un nivel ridicat în totalul vânzărilor Dacia, 92,6%.

„Este foarte important ca profitul să vină din exploatare, pentru că aceasta arată rentabilitatea operațiunilor curente şi că resursele companiei au fost utilizate eficient. În 2017, profitul din exploatare a urmat tendința cifrei de afaceri, fiind cu 57 milioane de lei mai mare decât cel din 2016, deci creșterea de business explică în cea mai mare parte această evoluție favorabilă”, motivează Liviu Bocşaru, director administrativ şi financiar al Automobile Dacia SA.

Valoarea totală a investițiilor realizate de către Grupul Renault la Dacia este de aproximativ 2,3 miliarde de euro din 2000 până la finalul anului 2017. Rezultatele reflectă în mare parte activitățile demarate în cadrul platformei de la Mioveni.

În ceea ce privește estimările referitoare la cifra de afaceri din acest an, Liviu Bocşaru este de părere că acestea depind de foarte multe aspecte. Compania își dorește menținerea cursul dinamic al activităților și mai ales competitivitatea pe termen lung a acestora.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii