Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Automobil Clubul Român a câștigat Trofeul FIA pentru Siguranţă Rutieră

Pe 7 mai, la Tunis (Tunisia), în cadrul Galei susţinute de Federaţia Internaţională a Automobilului (FIA), Automobil Clubul Român a obţinut Premiul I pentru Siguranţă Rutieră, la categoria Inovaţie.
Foto_Award

Trofeul, acordat pentru campania #seatbeltb00bing, prin care se  promovează purtarea centurii de siguranţă, reprezintă o dovadă a recunoaşterii de care Automobil Clubul Român se bucură pe marea scenă internaţională, pentru acţiunile desfăşurate pe linia siguranţei rutiere şi a reducerii accidentelor pe drumurile publice.

Lansată la 1 septembrie 2014 de către Automobil Clubul Român şi Publicis România, campania #seatbeltb00bing s-a bucurat de o mare audienţă pe plan naţional şi internaţional, fiind preluată de media TV şi online pe mai multe continente şi adunând, doar în câteva zile de la lansare, peste 100.000 de vizualizări.

Federaţia Internaţională a Automobilului este una dintre cele mai active organizaţii mondiale în domeniul siguranţei rutiere şi a  sportului auto. Trofeul a fost înmânat reprezentantului ACR în prezenţa unor personalităţi de seamă ale organizaţiilor internaţionale, precum Jean Todt – Preşedintele FIA şi Trimis Special pentru Siguranţă Rutieră al Secretarului General al ONU, Thierry Willemarck – Preşedintele Regiunii I FIA, Werner Kraus – Preşedintele AIT, dar şi reprezentanţi ai vieţii publice din ţara gazdă.

Alin Drosu, reprezentantul ACR: „Am crezut de la început în această campanie îndrăzneaţă şi ne bucurăm mult că am reuşit să ne atingem ţinta şi să sensibilizăm automobiliştii cu privire la utilizarea centurii de siguranţă. Siguranţa rutieră trebuie să fie o prioritate în România şi, prin eforturi coagulate, vom reuşi să atingem obiectivele mondiale promovate de către FIA prin campania FIA Action for Road Safety (Acţiunea FIA pentru Siguranţă Rutieră) 2011 – 2020, de reducere drastică a numărului accidentelor rutiere. Trofeul oferit de FIA demonstrează că eforturile noastre continuă să fie recunoscute, dar, mai ales, că o idee neconvenţională, curajoasă reuşeşte să ajungă într-un timp extrem de scurt la  milioane de români şi este apreciată de întreaga lume”.

Printre recentele trofee naţionale şi internaţionale repurtate de Automobil Clubul Român se numără:

– Primul Trofeu al Calităţii din România (Fierul de Cristal), fiind prima oară când un astfel de premiu a fost acordat unei organizaţii neguvernamentale;

Premiul FIA pentru Protecţia Consumatorului acordat pentru apărarea drepturilor automobiliştilor şi anularea taxei auto. Campania ACR a condus la strângerea a peste 120.000 semnături, iar petiţia a fost înaintată de către ACR Parlamentului European;

Premiul de Excelenţă în Siguranţă Rutieră al Comisiei Europene, primul premiu de acest fel acordat unei organizaţii din România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii