Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Autoliv România, 5.100 mp în UBC 2 Timișoara

UBC 2 este primul dintre cele șapte imobile office pe care grupul Iulius le dezvoltă în prezent în ansamblul mixt Openville.
UBC 2 Openville Timisoara

Grupul Iulius anunţă semnarea unui parteneriat cu Autoliv România, subsidiară a Autoliv, producător suedez de elemente de siguranță auto, pentru închirierea a aproximativ 5.100 de metri pătrațoîn clădirea de birouri clasa A United Business Center 2 (UBC 2) din ansamblul multifuncţional Openville Timişoara.

Forbes Best Cities 2016: Timișoara, din nou pe primul loc

„Prin acest parteneriat, centrul de inginerie din Timişoara al Autoliv România îşi va consolida operaţiunile de engineering. Spaţiul generos închiriat ne va permite să susţinem creşterea în domeniul IT (automotive) proiectată pe termen lung şi, totodată, să le oferim angajaţilor noştri un mediu de lucru deosebit, dar şi beneficiile și facilitățile pe care ansamblul mixt Openville le include”, a declarat Ionel Fierbinţeanu, Country Manager Autoliv România.

Noul sediu al centrului de inginerie Autoliv din Timişoara va fi inaugurată în toamna acestui an, atunci când se vor încheia lucrările de amenajare a clădirii UBC 2, care are 11 etaje şi o suprafaţă totală închiriabilă de 18.000 de metri pătrați. Este primul din cele şapte imobile office pe care grupul Iulius le dezvoltă, în prezent, în cadrul proiectului urbanistic din proximitatea Iulius Mall Timişoara.

Accenture inaugurează sediul din Palas Iași

UBC 2 va respecta normele pentru certificarea LEED, fiind dotată cu sisteme, aparatură şi echipamente de ultimă generație, cu un consum redus de energie, selectate special pentru a se alinia standardelor clădirilor verzi. În plus, potrivit reprezentanților companiei, beneficiile pentru angajaţi vor fi multiple, datorită poziţionării într-un ansamblu multifuncţional: locuri de parcare, acces la servicii şi zonele de shopping, restaurante, cafenele, parc, precum şi promoţii şi discount-uri special gândite pentru aceştia.

Spații de birouri „made in Romania”

Împreună cu partenerii și asociații săi, Autoliv Inc. are în jur de 64.000 de angajați în întreaga lume și 80 de puncte de lucru, situate în 27 de țări. În plus, compania are mai multe centre tehnice și 20 de locații pentru efectuarea testelor de impact, mai multe decât oricare alt furnizor din domeniul sistemelor de securitate pentru automotive.

Compania este prezentă în România din anul 1997, iar din 2006 la Timișoara. În centrul de inginerie din oraşul de pe Bega se dezvoltă și testează software pentru sisteme de siguranță auto, precum Radar, Vision și Night Vision, airbag-uri și centuri de siguranță.

 Despre Openville Timișoara

Grupul IULIUS investeşte peste 220 milioane de euro în proiectul multifuncţional Openville, din proximitatea Iulius Mall, al doilea ansamblu de tip mixed-use din portofoliul companiei, după Palas Iaşi. Construcţia a început în septembrie 2015, cu lucrările la clădirea office UBC 2. Printre chiriaşii imobilului se mai numără Ness Software Engineering Services şi policlinica REGINA MARIA.

Openville va avea o suprafaţă total construită de 594.000 mp, iar Iulius Mall Timişoara va fi parte integrată. Cea mai mare pondere o va avea componenta office, cu o suprafaţă totală de peste 131.000 mp închiriabili. Pe segmentul de retail, Openville va aduce peste 100 de noi magazine, restaurante şi cafenele tematice, cinema multiplex cu 15 săli, fresh market, patru săli pentru evenimente, cel mai mare loc de joacă şi alte opţiuni pentru petrecerea timpului liber. În plus, timişorenii vor avea la dispoziţie şi cel mai mare parc suspendat din România, spaţiu verde de peste 55.000 mp.

Prima fază de dezvoltare va fi finalizată în ultimul trimestru din 2017 şi va cuprinde 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail şi parcul. A doua etapă va presupune dezvoltarea de spaţii office până la suprafaţa de 131.000 mp, în funcţie de cerinţele pieţei.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii